Med pohorskimi smrekami ruškega okolja tradicijo nadaljuje največji štajerski spektakel, ki bo ponovno predstavil vrhunske glasbenike, igralce in druge umetnike. Predstavljamo dogajanje tradicionalnega in letos kar jubilejnega Letnega odra Ruše.

Vir: Facebook/Letni oder Ruše

Ruško dogajanje na Letnem odru v ambientu kamnitega amfiteatra vsako poletje povezuje ponosne lokalne prebivalce in mnoge navdušene obiskovalce, letošnji program pa je še bolj poseben. V jubilejnem letu se bodo na odru ponovno pojavila znana imena – Vlado Kreslin, Željko Joksimović, Reporter Milan, Tone Partljič, Nipke & The Nipples, Emkej & Muzičari in Klapa Maslina. Letošnja novost je tudi festival Kantfest International, ki bo v svoji 17. izvedbi združil ljubitelje avtorske glasbe.

Od vinilk do kulinaričnih vrhuncev

Navduševal bo tudi razgiban brezplačen spremljevalni program s koncerti, kulturnimi dogodki in vinilnimi ploščami Tržnice Triglav, kulinarično ponudbo »food truckov«, Ljudskim odrom s predstavitvami lokalnih društev, brezplačnimi ustvarjalnimi, znanstvenimi, športnimi delavnicami in otroškimi gledališkimi predstavami za najmlajše ter Ruško Plažo, ki bo osvežitev ponudila 17. avgusta.

Kam po karte?

Festival bo potekal od 16. in 24. avgustom, vstopnice pa lahko kupite na spletni strani Letnega odra, prodajnih mestih Eventima, recepciji Športnega parka Ruše na Šolski ulici 17 v Rušah ter na info točki Europarka Maribor. Otroci do 6. leta imajo brezplačen vstop, invalidne osebe z ustreznim potrdilom pa imajo 30% popust pri vstopnini. Popust se lahko uveljavi samo na recepciji Športnega parka Ruše in na dan dogodka na prizorišču.

V primeru slabega vremena bodo prireditve vseeno izvedene, nadomestni lokaciji pa sta Dom kulture Ruše (Falska cesta 24, Ruše) in Športna dvorana Ruše (Šolska ulica 16, Ruše). Morebitne spremembe lokacij bodo objavljene dnevno na www.letnoder.si in facebook.com/LetniOderRuse2019.

Program dogajanja na Letnem odru:

Petek, 16.8.2019

20.00 Komedija: Reporter Milan – Swingerji

Sobota, 17.8.2019

20.00 Koncert:  Nipke & Emkej z bandoma

Nedelja, 18.8.2019

20.00 Koncert:  Vlado Kreslin & Mali bogovi + Predstavitev zmagovalcev 17. Kantfesta

Torek, 20.8.2019

20.00 Klapa Maslina – Dalmatinski večer

20.00 Želodec na povodec, kulinarična ponudba Gostilna Vernik

Četrtek, 22.8.2019

20.00 Komedija: Tone Partljič – Partnerska poroka

Petek, 23.8.2019

21.00 Željko Joksimović, veliki koncert