Akciji, ki se začenja že jutri, so zaradi izrednih razmer, ko začenja primanjkovati tudi zalog krvi, v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem priskočili tudi pri NK Maribor.

Tradicionalna krvodajalska akcija Vijol’čna kri za vse ljudi bo tokrat v začetku pomladi na začasni lokaciji, in sicer že ta ponedeljek, torek ter četrtek, med 7.30 in 12. uro na Srednji zdravstveni šoli na Trgu Miloša Zidanška 3 v Mariboru.

Darilo za vsakega udeleženca skupne akcije

Akciji so zaradi izrednih razmer, ko začenja primanjkovati tudi zalog krvi, v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem priskočili tudi pri NK Maribor. Kot so zapisali na spletni strani, krvodajalstvo ni nevarno, upoštevati je treba navodila in stopiti skupaj. »Pomagajmo! Vsakega udeleženca skupne akcije čaka darilo NK Maribor, skupaj lahko naredimo največ,« so poudarili.

Obvezna je najava

V nadaljevanju so zapisale še pomembne informacije, s katerimi zaradi epidemiološke situacije in dodatnih zaščitnih ukrepov krvodajalcem in zaposlenim omogočajo varno okolje ter varen odvzem krvi:

– vsak krvodajalec se mora pred prihodom OBVEZNO NAJAVITI na termin z namenom preverjanja ustreznosti za odvzem krvi in odsotnosti bolezenskih znakov in upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa COVID-19: tel. št. za najavo krvodajalcev: 041 320-796 ali 02/321 22 71
– zaradi prilagojene organizacije in izvedbe akcij so vabljeni predvsem krvodajalci, ki so že darovali kri

Neprecenljiv prispevek k reševanju življenj

Udeležence krvodajalske akcije obenem pozivajo, da se odzivajo na sms sporočilo k darovanju, ki ga dobijo od Rdečega križa. »Urgentne operacije še potekajo, poraba je precejšnja in z darovanjem krvi lahko damo neprecenljiv prispevek k reševanju življenj,« so zapisali na spletni strani kluba.

Dodatna pojasnila za udeležence akcije

Tistim krvodajalcem, ki trenutno niso primerni za darovanje krvi, pa so namenili še dodatna pojasnila: če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine), če imate prehlad, kašljate in kihate, imate povišano telesno temperaturo, prebolevate nalezljivo bolezen, ste bili v stiku z obolelo osebo, ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.