Starši so vse skupaj posneli in v anonimnem pismu zagrozili s prijavo na policijo. Vzgojiteljica je medtem s strani ravnatelja prejela strog pisni opomin in dodatno spremljavo njenega dela.

V spletnem mediju Lokalec.si so včeraj pisali o incidentu, ki se je zgodil v Vrtcu Ruše. Kot so pisali, je ena izmed vzgojiteljic kričala na otroke, starši pa so vse skupaj posneli. Vzgojiteljica je otroke prav tako privezoval na stol, kar naj bi bilo po zagotovili ravnatelja Ladislava Pepelnika v skladu z vrtčevskimi pravili, češ da gre za preventivno pripenjanje iz varnostnih razlogov.

Vzgojiteljica enoletniku: “Tvoje dretje moti delovni proces!”

V imenovanem mediju so prejeli anonimno pismo staršev enega izmed otrok, ki sta ob vstopu v vrtec v garderobo jaslic novembra 2019 slišala krike s strani dotične vzgojiteljice. Kot sta vstopila, sta “okamenela od groze”. Tako je pisalo:

“Iz prve igralnice se je slišalo zverinsko kričanje vzgojiteljice (op. p. ime hranimo v uredništvu) in neutolažljiv jok otroka. Po prvem šoku sva stopila naprej in si ogledala situacijo. Vsi otročki so sedeli za mizami ob polnih krožnikih. Gre za otročke stare eno leto, ki so komaj začeli obiskovati jaslice. Eden izmed otrok je neznansko jokal, iz nosu mu je tekel smrkelj v usta, očitno je že nekaj časa jokal, saj je bil čisto rdeč v obraz, (vzgojiteljica) pa je kričala na njega. Njene besede si bova zapomnila za vedno in nama še zdaj zvenijo v glavi. Na otročka je kričala: “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!!!!!!!”

Starši bodo dogodek prijavili policiji

Ko sta se približala jaslični skupini, sta opazila, da je kričala na komaj enoletnega otroka, ki je bil privezan na stol. Izvedela sta, da jih vzgojiteljica že vsa leta privezuje na stol, in to z dovoljenjem vodstva. Bolj je kričala, bolj je jokal otrok. Žal pa se tudi pomočnica vzgojiteljice ni odzvala primerno, saj ni ukrepala. To tudi naj ne bi bilo vse. Izpad vzgojiteljice naj ne bi bil izjema, saj je na otroke kričala že v preteklosti in bi se morala tudi že zagovarjati pri ravnatelju, ki pa proti njej ni ustrezno sankcioniral. Prav tako je v anonimki navedeno, da bodo starši dogodek prijavili na policijo.

Odredil strog pisni opomin in odredil dodatno spremljavo njenega dela

Ravnatelj Pepelnik je bil z incidentom že seznanjen, saj je tudi sam prejel anonimno pismo. Dejal je, da je z vzgojiteljico kot tudi s pomočnico ravnatelja vrtca opravil razgovor. Vzgojiteljica je priznala, da je na otroka res povzdignila glas. Proti njej je sprožil tudi sankcije, in sicer izrekel ji je strog pisni opomin ter odredil dodatno spremljavo njenega dela.

Ravnatelja smo za dodatna vprašanja skušali priklicati tudi sami, a ni bil dosegljiv.