Minister Počivalšek ob obisku mariborskega Henkla fasciniran nad proizvodnjo in ukrepi za zajezitev covida. Podjetje v kriznih časih celo dodatno zaposluje.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes  v Mariboru obiskal HenkelPotem ko si je skupaj z direktorjem družbe Christofom Vollstedom ogledal proizvodnjo je podal izjavo za javnost. Povedal je: “Absolutno sem fasciniran nad tem kar sem videl. Najprej nad ukrepi, ki so jih sprejeli za zaščito delavcev. Če bomo tako delali v vsem gospodarstvu, bomo hitro kos težavam na področju borbe z covidom. Na drugi strani pa sem navdušen nad organizacijo proizvodnje, nad digitalizacijo, nad avtomatizacijo vsega, kar počnejo.”

Počivalšek je dodal, da se spomni, da je bil Henkel eden prvih, če ne prvi, tuji investitor v bivši državi. Po zaslugi dobrega lastnika, ki je znal pravočasno gledat naprej, je proizvodnja znotraj skupine Henkel oziroma tovarna v Mariboru ena bolj uspešnih. Verjame, da bodo realizirali svoje proizvodnje načrte tudi v prihodnje, država pa bo pri tem pomagala, kolikor bo lahko.

V Henklu zaposlili med 20 in 30 delavcev

Podjetje Henkel se je  uspešno prilagodilo na razmere v času koronakrize. Medtem ko je mnogo podjetij primoranih odpuščati, Henkel zaposluje in vzpostavlja nove izmene. Prav tako pa z uspešnimi varnostnimi ukrepi preprečujejo vnos okužb v podjetje.

Proizvodnjo so povečali, prav tako dodatno zaposlujejo – v Mariboru imajo med 20 in 30 novih zaposlenih. V času krize niso nikogar odpustili, zagotavljajo tudi redne osebne dohodke.

Christof Vollstedt, direktor družbe Henkel Maribor je pojasnil, da imajo v Mariboru zaposlenih 700 ljudi in da so že v začetku leta sprejeli vse potrebne zaščitne ukrepe glede covida. Delavcem, ki se slabo počutijo, svetujejo, da naj ne prihajajo na delo, trenutno nimajo okuženih. Proizvodnjo so povečali, prav tako dodatno zaposlujejo – v Mariboru imajo med 20 in 30 novih zaposlenih. V času krize niso nikogar odpustili, zagotavljajo tudi redne osebne dohodke.