Družba Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v ponedeljek začela s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Sprva bodo proizvajali prototipe, s serijsko proizvodnjo pa bodo začeli po velikonočnih praznikih. Za vse zaposlene bodo veljali zaščitni ukrepi.

Proizvodnjo bodo vsakodnevno prilagajali vplivom krize

Kot so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnili v družbi, bodo proizvodnjo vsakodnevno prilagajali vplivom krize. Sprva bo tako delal le manjši delež zaposlenih. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali 20. aprila.

Vsi zaposleni bodo morali ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo. V prostore za odmor bodo med posamezna sedišča namestili zaščitne pregrade. Na številnih mestih bodo na voljo tudi razkužila.

Kako bo z delavci v Hočah, še ni znano

V družbi so poudarili, da zaposlene že ves čas na različne načine obveščajo o osebnih in drugih ukrepih za preprečevanje širjenja covida-19. Priporočila in druge informacije bodo na voljo tudi v delovnih prostorih.

Magna Steyr je podružnica kanadske avtomobilske multinacionalke Magna in njen edini del, ki v celoti sestavlja vozila. Od lani njena proizvodnja poteka tudi v lakirnici v Hočah, kjer pa je zaradi koronavirusa prav tako začasno obstala. Zaposleni so doma na čakanju na delo. Ali bodo delo s prihodnjim tednom nadaljevali tudi oni, še ni znano.

STA