Otroci vsega sveta so na današnji svetovni dan otroka svet spremenili v modrega, saj svetovni dan poteka v znamenju Unicefove modre barve.

Otroci vsega sveta so na današnji svetovni dan otroka svet spremenili v modrega, saj svetovni dan poteka v znamenju Unicefove modre barve. Vabijo k podpisu Unicefove peticije, s katero svetovne voditelje pozivajo k uresničevanju otrokovih pravic. V Sloveniji so otroci za en dan prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, medijih in šolstvu.

Tudi na Radio Maribor se je odločil pridružiti letošnjim aktivnostim Unicefa ob svetovnem dnevu otrok, na dan sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah, najpomembnejšega dokumenta za otroke. Tokratni svetovni dan otrok je namenjen otrokovemu glasu, da je slišan tudi v podjetjih. Odgovorni urednik Radia Maribor, Robert Levstek, ki je danes simbolično predal vodenje radia učenki Maši Drevenšek, je poudaril, da je glas otrok treba slišati ne samo ob njihovem svetovnem dnevu, ampak ves čas,

Foto: Ernad Ihtijarević, Mediaspeed

Otroke je danes na Radiu Maribor obiskal predsednik republike Borut Pahor in jih pozdravil v njihovih novih vlogah, otroci pa so z njim opravili intervju. Pahor se je nato odpravil še v mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki je prav tako sodelovalo v Unicefovi pobudi.

Foto: Ernad Ihtijarević, Mediaspeed