Saša Arsenović je v Narodnem domu Maribor s priznanji nagradil najbolj uspešne mariborske dijake. Kasneje se je v Hiši Stare trte srečal z zlatimi maturanti.

Mariborski župan Saša Arsenović, je danes, 20. septembra, s priznanji nagradil najbolj uspešne mariborske dijake. Najprej je v Narodnem domu podelil priznanja mariborskim dijakom, ki so se na zaključnih izpitih izkazali kot najboljši svoje generacije. Kasneje se je v Hiši Stare trte srečal z zlatimi maturanti.

Saša Arsenovič je ob tem, kot poroča radio Maribor, povedal»Naša naloga s strani mesta pa je, da poskrbimo za celotno infrastrukturo, da bi mladi svoje kariere tudi udejanili, in da bo čimbolj kvalitetno tudi njihovo privatno, družinsko življenje.«

Diamantna maturanta

Darijan Štajnmec je ob tem dejal, da se z odličnim uspehom, zagotovo poplača ves trud, ki ga je vlagal. Priznal pa je, da je bilo potrebno delati sproti, pred testi je veliko časa preživel v sobi in se učil. Ena zmed zlatih maturantk, Neja Plazar, je za Radio Maribor dodala, da je odličen uspeh zelo pomemben: »Verjetno mi bo naziv pomagal na fakulteti, ko bodo slišali, da sem se trudila že v srednji šoli.«.