V Mestni hiši Rotovž so šestim posameznikom in eni instituciji podelili priznanja za njihove prispevke k večji varnosti v prometu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOM je včeraj v Mestni hiši Rotovž podelil priznanja Agencije za varnost prometa (AVP), ki jih vsako leto dodelijo najbolj zaslužnim posameznikom za več letno neprekinjeno delo na preventivnem področju oziroma prispevek k večji varnosti v prometu. Najbolj zaslužnim so podelili šest priznanj, eden srečnež pa je prejemnik najbolj prestižne svečane listine.

Nagrajencem čestital podžupan Gregor Reichenberg

Nagrajencem je čestital tudi podžupan Gregor Reichenberg: »Če bi se vsi držali prometnih pravil, prometnih nesreč ne bi bilo. Zato tistim, zaradi katerih smo danes tukaj, izrekam prav posebno zahvalo za vašo požrtvovalnost, za vaše nesebično delo, za to, da ste vzor nam ostalim.«

Prestižno priznanje v roke Prometni šoli Maribor

Prejemnika bronastega znaka AVP sta Klemen Kotnik, mentor prometne vzgoje na Osnovni šoli Draga Kobala in Danica Vučetić, nekdanja prostovoljka leta in članica pri Zvezi šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Certus Maribor. Srebrni znak, ki ga podeljujejo za vsaj pet let uspešnega dela na preventivnem področju prometne varnosti sta prejela Davorin Štelcer, član sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Bogdan Fluher, aktivni član ZŠAM Certus Maribor. Tudi zlato sta prejela dva dobitnika, in sicer Željko Kosi, ki že več kot 10 let deluje na področju cestnoprometne preventive in je že dolga leta član ZŠAM Certus Maribor, ter Dušan Veršec, profesor na Srednji Prometni šoli Maribor. Najvišjo nagrado, svečano listino AVP, ki jo podelijo enkrat letno, pa je prejela Prometna šola Maribor.