OŠ Selnica ob Dravi že več let sodeluje v programu Varno na kolesu in dokazuje pomembnost ozaveščanja o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti. Letos pa so na pobudo programa postali tudi ambasadorji varnega kolesarjenja. 

V lanskem letu so odličen rezultat dosegli tudi pri zbiranju prekolesarjenih kilometrov. 113 učencev njihove šole je namreč od oktobra do aprila prevozilo kar 85.729 kilometrov in osvojilo servis koles v sklopu naloge Jaz na kolesarskem izletu. Osvojeni servis so lahko izkoristili tako učenci kot ostali krajani in preverili stanje svojih koles ter jih pripravili na jesenski čas.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti pripravljajo razne dejavnosti

OŠ Selnica ob Dravi, ki s svojo angažiranostjo in znanjem s področja prometne varnosti, navdušuje že dlje časa, pa je za učence pripravila tudi poučne aktivnosti, s katerimi so otroci okrepili svoje znanje o prometni varnosti ter ga preverili tudi v praksi. Skupaj s policisti so si ogledali obšolske kolesarske poti, prevozili varnostni poligon in se odpravili na kolesarski izlet po lokalni Jabolčni poti.

Otroci se bodo lahko preizkusili v spretnostnem poligonu, čiščenju koles, delavnici prve pomoči za kolesarje, kvizih o prometnih predpisih ter delavnici priprave zdrave in hranilne kolesarske malice.

Na pobudo programa Varno na kolesu, katerega člani so že več let, pa so postali tudi ambasadorji varnega kolesarjenja. Tako bodo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki bo trajal od 16. do 22. septembra, skušali spodbujati pomen gibanja in varnosti v lokalni skupnosti. Na šoli pa pripravljajo tudi druge dejavnosti, ki bodo potekale v naslednjih dneh. Otroci se bodo lahko preizkusili v spretnostnem poligonu, čiščenju koles, delavnici prve pomoči za kolesarje, kvizih o prometnih predpisih ter delavnici priprave zdrave in hranilne kolesarske malice.