Prva se je v Sloveniji rodila deklica v celjski porodnišnici, prvi deček pa v Ljubljani.

Kot prvi dojenček v letu 2019 se je v Celju rodila deklica. Le štiri minute kasneje je na svet privekala deklica v Kranju. Prvi deček se je ob 00.32 rodil v ljubljanski porodnišnici.

Prva se je v Mariboru rodila deklica Ela

V Mariboru je bilo to noč zelo pestro. V prvi noči beležijo kar šest rojstev. Prva deklica je bila rojena ob 00.35 uri, prvi deček ob 2.57 uri.  Mag. Mirjana Miksić, dr. med., je dejala, da so vsi otroci v redu in zdravi, ob tem pa dodala: “Otroci so nekaj posebnega, otroci so eden izmed največjih čudežev.” Trenutno pričakujejo še en patološki porod prezgodaj rojenega otroka, a vsi so v pripravljenosti za vse potrebne ukrepe za reševanje življenjskih funkcij. V preteklem letu se je sicer v mariborski porodnišnici rodilo 2064 otrok.

Mariborski župan ima tri otroke

Mariborsko porodnišnico je danes obiskal novi župan Maribora Saša Arsenovič, ki je dejal: »To je eden izmed najlepših trenutkov. Imam rad otroke, sam imam tri in malo podoživljam, ko vidim te srečne, zadovoljne obraze mamic in majhne štručke, ki bodo nekoč velike. Vesel sem, da je bil ta dan tako ploden, otroci so zdravi in vsi so že pri mamicah. Zelo lep začetek leta.«