Ker je bila obstoječa travna površina močno dotrajana, so jo zamenjali z novo.

V občini Pesnica si med drugim prizadevajo tudi za obnovo športnih površin. Tokrat je novo podobo dobilo igrišče za mali nogomet v Jarenini, ki ga v največji meri uporablja NK Jarenina. Kot nam je povedal predsednik kluba Lovro Savernik, s selekcijo U15 igrajo v 1. slovenski nogometni ligi -vzhod, mladinci in kadeti v 2. slovenski ligi vzhod, ostale selekcije pa pod okriljem MNZ Maribor.

Obstoječa umetna trava je bila dotrajana

“Obstoječa umetna travna površina na igrišču je bila močno dotrajana, v slabem stanju je bila ograja, zato smo vse naredili na novo,” nam je povedala direktorica pesniške občinske uprave Milica Simonič Steiner. V zvezi z investicijo so v letošnjem letu kandidirali za sofinancerska sredstva Nogometne zveze Slovenije in iz tega naslova pridobili 8.000 evrov ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je prispevalo dobrih 22.000 evrov “Predračunska vrednost projekta po DIIP-u je znašala 49.719,00 evrov. V ta znesek je bila vključena izdelava DIIP-a, odstranitev obstoječe trave, utrditev spodnjega ustroja, dobava in položitev nove umetne trave.”

Z novo pridobitvijo zadovoljni tudi v NK Jarenina

“Z novo pridobitvijo smo zelo zadovoljni, obstoječe igrišče je bilo dotrajano, nova travna površina pa je še kako dobrodošla, saj zlasti v zimskem času na naravni travi ni mogoče trenirati. Poleg omenjenega manjšega igrišča, ki ga največ uporabljajo mlajše selekcije, od U7 do U19, pa tudi rekreativci in veterani, imamo še dve večji igrišči z naravno travo,” je še dodal Savernik.