V okviru projekta “Razgibajmo se” so na prostoru ob pesniški osnovni šoli uredili sodobno igrišče ter postavili več igral.

V okviru projekta “Razgibajmo se” so danes v športni dvorani v Pesnici pripravili prireditev, na kateri so uradno predali namenu prenovljene igralne površine v občini Pesnica. Ob Osnovni šoli Pesnica so pod obstoječim igriščem asfaltno igrišče preplastili z umetno maso (tartanom), uredili razsvetljavo ter postavili štiri igrala s peskovnikom. Poskrbeli so tudi za pitnike, koše za smeti, visoke grede in novo ograjo.

Projekt, s katerim želijo spodbuditi gibanje otrok, uporabo novih zunanjih igral in košarko na prostem, je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Njegova vrednost znaša 95.000 evrov, znesek sofinanciranja po uspešni prijavi na razpis LAS Ovtar Slovenskih goric znaša dobrih 32.000 evrov.

Del projekta so bile delavnice in pester kulturni program

Del projekta “Razgibajmo se” so bile delavnice, v okviru katerih so otroci ustvarjali risbice na temo gibanja in razgibavanja, ter današnja prireditev v pesniški športni dvorani. Za pester program so poskrbeli učenci iz pesniške osnovne šole in malčki iz tamkajšnjega vrtca, predstavila se je Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica, prav tako udeleženka oddaje Slovenija ima talent Ana Grdadolnik in kot glasbeno presenečenje pevec Miran Rudan.

Ravnatelj Osnovne šole Pesnica mag. Andi Brlič je v nagovoru poudaril, da je današnji dan praznik krajanov, saj vsak dan ne odpirajo tako zajetne in vsebinsko polne investicije. “Vsaj 20 ali več let gledamo našo bolj ali manj uporabno brežino za šolo, s katero smo se ukvarjali vrsto let in razmišljali, kaj bi tam naredili. Dolga leta je predstavljala nek igralni prostor; pozimi za drčanje in sankanje, poleti pa za proste dejavnosti. Tistega pravega, vsebinskega prostora pa tam ni bilo. Zdaj pa smo pridobili podobno veliko športno površino, kot je tloris telovadnice, v kateri pravkar sedimo.”

Župan občine Pesnica mag. Gregor Žmak je povedal, da je ta projekt pomemben za generacije otrok, ki se danes šolajo in živijo v Pesnici: “S takšnimi projekti ponujamo vsem generacijam alternativo za zdravo preživljanje prostega časa. Igra je za otroke tako bistvenega pomena, da je bila kot posebna pravica uvrščena v Deklaracijo pravic otrok. Prav tako pa je ta pridobitev pomembna tudi za učitelje in vzgojitelja. Kot didaktični pripomoček v najbolj osnovni obliki, ki učiteljem predstavlja pomoč pri urjenju socialnih veščin otrok in mladostnikov.”