Dva dni v letu štajerski vinarji speljejo Vinsko cesto v največjo majhno ulico v mestu in nastanejo Odlična vina Poštne.

Danes, 13. septembra, se v Mariboru pričel Festival Stare trte. Od 9. ure naprej se na Grajskem trgu in Trgu Svobode prestavljajo številni najboljši štajerski in slovenski vinarji, prav tako je na stojnicah predstavljena štajerska kulinarika. Spored celotnega festivala si lahko ogledate TUKAJ.

Letos prvič tudi na Poštni

»Poštna ulica je pomemben del dogajanja v mestu, zato smo imeli željo, da nekako festival zapeljemo tudi tja. Že lani je bila želja po tovrstni izvedbi, a ker je bil festival nekoliko kasneje, tega nismo morali narediti, saj je trajal vse od trgatve pa do martinovanja. Seveda je veliko odvisno tudi od vremena,« je dejala vodja prireditev Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Mojca Juhart.

Ker je letos festival prej, se jim je tokrat končno uspelo povezati: »Tako bo končno zajeta tudi ta lokacija, ne le Grajski trg, Trg svobode in prostor pred Hišo Stare trte. Želja je, da počasi začnemo celo mesto povezovati z najstarejšo trto in festivalom. To je šele začetek.«

Na stojnicah se bo v dveh dneh, 20. in 21. septembra, predstavilo okoli 20 vinarjev, ki bodo na pokušino postavili svoje najboljše izdelke. »V času trgatev pa bo na pokušini zagotovo tudi kakšen omamno dišeč grozd in grižljaj domače štajerske kulinarike,« obljubljajo organizatorji. Na odru bodo v petek zvečer, 20. septembra, o nastopili odlični TAKE OFF.