Festival Lent se nadaljuje. To čaka obiskovalce danes.

Foto: Facebook, Festival Lent.

Festival Lent je praznovanje umetnosti, kulture in ustvarjalnosti vseh žanrov, za vse generacije, ter prostor odkrivanja, spoznavanja, srečevanja in sobivanja najrazličnejših kultur. V sklopu tega so organizatorji tudi danes pripravili pester program za obiskovalce festivala.

Obiskovalci bodo lahko že v dopoldanskega času uživali v mestnem parku, kjer poteka Art kamp. Ostale aktivnosti se bodo dogajale na različnih lokacijah po mestu, med drugim na Glavnem trgu, pri Vodnem in Sodnem stolpu, na Vetrinjskem dvoru, na Grajski trgu.

V večernih urah bo dogajanje popestril Jazz Podij: Trionica & Slovenian fiddle gang

Trionica je zasedba, ki je nastala spontano v sklopu glasbenih delavnic Godalkanja, in prinaša zvoke severovzhodnega Balkana – melosov iz dežele grofa Drakule, Transilvanije in njene okolice, med drugim Moldavije, Romunije in Banata.

Zasedbo vodi Jean-Christophe Gairard, ki je svojo glasbeno pot začel v francoskem Aix-en-Provence. Po študiju klasične glasbe in violine, se je lotil še jazza. Velik del svojega življenja je preživel v romski vasi v Transilvaniji, kjer se je učil tradicionalne in ciganske glasbe.

Je violinist, kitarist, bračist in skladatelj ter iskan mentor transilvanske in romunske glasbe, ki vodi delavnice po vsej Evropi.

Oder si bo delil dva od (trenutno) najprodornejših mladih glasbenikov jazza in klasične glasbe, Nejc Škofic (klaviature) in Jošt Lampret (kontrabas), ki sta se ob srečanju in igranju z njim zaljubila v tradicionalne zvoke severovzhodnega Balkana.