Moto klub Slovenske gorice je že 16. organiziral motoristično sveto mašo in blagoslov motorjev.

FOTO: Tina Slavič

Moto klub Slovenske gorice s sedežem v Cerkvenjaku je preteklo nedeljo ob začetku motoristične sezone organiziral 16. blagoslov motorjev. Tega je prvič, potem ko se je prejšnji župnik Janko Babič, sicer motorist, umaknil iz Cerkvenjaka, opravil upravitelj Župnije sv. Antona Marjan Rola, sicer dekan in župnik v sosednjem Benediktu. Zbrane je pozdravil tudi domači župan Marjan Žmavc.

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

FOTO: Tina Slavič 

Tradicionalni blagoslov je stalni dogodek kluba, ki je član Moto zveze Slovenije, namenjen pa je za srečno in varno vožnjo motoristov. V nedeljo se je v Cerkvenjak pripeljalo okoli 150 cestnih motorjev, med njimi je bilo tudi nekaj štirikolesnikov, večina motoristov je bila z območja Štajerske, nekaj tudi iz Prekmurja. Šlo je za posameznike in člane moto klubov. “Blagoslov motorjev smo opravili po deseti sveti maši, zbrali pa smo se že kakšno uro prej, ko smo najprej pozdravili vse prisotne, jim podelili priznanja za udeležbo in jih tudi pogostili. Nekateri so se nato udeležili motoristične svete maše, sledil je blagoslov motorjev,” nam je povedal Igor Lempl, predsednik Moto kluba Slovenske gorice. Klub je ob tej priložnosti s strani Moto kluba Črna smrt prejel zahvalo za 10-letno sodelovanje.

FOTO: Tina Slavič

Moto klub Slovenske gorice ima trenutno 34 članov, deluje že 21 let. Ob začetku motoristične sezone Lempl vsem motorističnim navdušencem polaga na srce, naj upoštevajo cestno prometne predpise in naj bodo v prometu varni, voznikom osebnih avtomobilov pa, naj bodo strpni in naj motoriste spremljajo v vzvratnih ogledalih.