V avli kulturnega doma v Cerkvenjaku bo jutri otvoritev zanimive razstave.

Klub brigadirjev Slovenskih goric, v katerem so z namenom nadaljevanja tradicije prostovoljnega dela združili nekdanje mladince in brigadirje, pripravlja v sodelovanju z Občino Cerkvenjak in Osnovno šolo Cerkvenjak razstavo fotografij z vseslovenske akcije »Skupaj za Kras«, ki so jo izvedli lani novembra. Takrat so povezani slovenski brigadirski klubi, ki so si nadeli ime Brigada slovenskih brigadirjev, pomagali pri sajenju novih dreves na Krasu po velikem požaru. Šlo je za okoli 120 posameznikov, iz Kluba brigadirjev Slovenskih goric se je akcije udeležilo 13 članov, sodelovala je tudi sekcija Zveze borcev Lenart.

Ker so že gasilci na temo gašenja obsežnega požara na Krasu pripravili razstave fotografij, so se potem tudi brigadirji odločili, da razstavijo fotografije, ki so nastale ob sajenju novih dreves. Po pripovedovanju tamkajšnjih domačinov se je večina sadik od enajst tisoč, koliko so jih posadili, prijela in že lepo rastejo. Razstava bo od srede, 13. septembra, od 16. ure dalje na ogled v avli kulturnega doma v Cerkvenjaku, v petek, 15. septembra, pa bodo od 10. ure dalje ob vodenem ogledu razstave v sodelovanju s tamkajšnjo osnovno šolo predstavili učencem tudi delo in lik prostovoljca. Razstavljenih bo okoli 45 fotografij, ki prikazujejo delo vseh klubov brigadirjev na Krasu. “Ta razstava fotografij zdaj kroži po Sloveniji, 23. septembra jo bomo postavili na Miren, pri spomeniku svobode, odkoder smo lani novembra šli na delovišče,” nam je povedala predsednica Kluba brigadirjev Slovenskih goric Marija Šauperl.

Združeni brigadirji so sicer tudi letos izpeljali nekaj akcij. Tako so pomagali prizadetim v plazovih na območju občine Šentilj, pridružili so se študentom na Muti in sodelovali pri čiščenju po poplavah v Škofja Loki.