V zadnjih dneh so uredili več bankin, muld, gramozirali nekaj cestnih odsekov, popravili igrala ob igrišču, uredili vodohran in očistili prostor, ki je bil zadnja leta namenjen za prvomajski kres.

Potem ko je Benedikt prejel Zlati kamen za najceloviteje razvojno naravnano občino v vzhodni regiji, v tej slovenjegoriški občini tudi v teh zgodnjepomladanskih dneh nadaljujejo z aktivnostmi. Kot je na svojem Facebooku profilu objavil župan mag. Milan Repič, so sončni dnevi v minulem vikendu omogočili nadaljevanje del. Tako je bila dokončana fasada na vodohranu, popravili so igrala ob igrišču, uredili bankine, mulde in gramozirali ceste. Z gramozom so vzdrževalci cest utrdili tudi potko do stopnic k Svetim Trem Kraljem. Dokončno so odstranili tudi kup odpadkov in navlake s parcele, kjer je bil ponavadi kres. “Ta kup odpadkov je bil na zemljišču, ki je v lasti naše župnije. Res je, da je bil zadnja leta to tudi prostor za prvomajski kres, vendar se je dogajalo, da občani tja niso vozili samo vejevja, ampak smo tam našli tudi dve vreči rabljenih plenic, sedežne garniture, stolov, odpadnega ostrešja, pnevmatik s platišči, … Dejansko se je ta prostor spremenil v odlagališče odpadkov, zato smo zdaj tam prepovedali odlaganje kakršnih zadev,” nam je povedal župan Repič.

Če bo vreme dopuščalo, se bodo kmalu lotili sanacije plazu v Spodnji Ročici

Župan  je še pojasnil, da v tem tednu gramozirajo določene odseke cest, nato pa bodo nadaljevali s sanacijami udarnih jam in nekaterimi večjimi projekti: “Če ne bo pritožb na odločitev o izbiri izvajalca za sanacijo plazu v Spodnji Ročici, bomo kmalu začeli s tem projektom. Gre za plaz, ki je v zadnjem obdobju povzročal velike težave v prometu na tej cesti, hkrati pa je že pričel ogrožati stanovanjske hiše, ki stojijo nad tem plazom. V pripravi je tudi razpis za ureditev ceste na Drvanji, …”

Če ne bo pritožb na odločitev o izbiri izvajalca za sanacijo plazu v Spodnji Ročici, bomo kmalu začeli s tem projektom. Gre za plaz, ki je v zadnjem obdobju povzročal velike težave v prometu na tej cesti, hkrati pa je že pričel ogrožati stanovanjske hiše, ki stojijo nad tem plazom.

Ob tem v občinski upravi razmišljajo o organizaciji čistine akcije, v katero bi lahko, v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev epidemije, vključili skupine po deset ljudi: “Morda bi lahko tovrstno akcijo izvedli že konec marca, seveda v primeru, če bo vreme to dopuščalo,” je še povedal benediški župan mag. Milan Repič.

Pretekli sončni dnevi so omogočili, da smo lahko nadaljevali z deli. Tako je bila dokončana fasada na vodohramu,…

Objavil/a Milan Repič dne Petek, 05. marec 2021