»Zaščitna oprema je tu ključnega pomena. Zobozdravniki se soočamo z veliko nevarnostjo okužbe, saj posegamo v usta, ki so s slino pravi bazen za koronavirus,« trenutno stanje opiše dr. dent. med. Bojano Debeljak Danielov.

Življenje se je počasi začelo vračati na stare tire, a smo bili pred nekaj dnevi znova na začetku, znova je bila razglašena epidemija. Ena izmed ključnih skrbi prebivalcev je, kako do zdravstvene in zobozdravstvene pomoči. V prvem valu epidemije se je zdravstveni sistem skoraj v celoti podredil zagotavljanju kapacitet za obravnavo in zdravljenje bolnikov s COVID-19. V drugem valu si, kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, ne moremo privoščiti, da bi znova popolnoma zaustavili zdravstveni sistem, zato ga je potrebno prilagoditi trenutnim razmeram.

Pred obravnavo najprej potrebna triaža

Obrnili smo se v B.D.D. Dental in dr. dent. med. Bojano Debeljak Danielov povprašali, ali je delovanje zobozdravniških ordinacij bistveno drugačno kot pred epidemijo. Pojasnila nam je, da je potrebno pri vsakem pacientu najprej narediti triažo, saj s tem zagotavljajo varno obravnavno: »Zaščitna oprema je tu ključnega pomena. Zobozdravniki se soočamo z veliko nevarnostjo okužbe, saj posegamo v usta, ki so s slino pravi bazen za koronavirus.«

Zaščitna oprema je tu ključnega pomena. Zobozdravniki se soočamo z veliko nevarnostjo okužbe, saj posegamo v usta, ki so s slino pravi bazen za koronavirus.

Doda, da v trenutnih razmerah ni več posedanja v čakalnicah, v čakalnici pa lahko čaka samo en pacient. Prihodi pacientov morajo biti točno ob uri in nič prej. Na tem mestu poudari, da med vsakim pacientom napravijo 15-minutni premor in v tem času poskrbijo za dezinfekcijo prostora in pripravo za naslednjega pacienta. Zaveda se, da se bodo v primeru ponovnega zaprtja zobozdravstvenih ordinacij čakalna vrsta zagotovo podaljšala. »Pri nas je čakalna doba sicer minimalna, ali je sploh ni, ker delujemo kot samoplačniška ordinacija.«

Domači pripravki naj bodo zadnja možnost

Povprašali smo jo tudi za nasvet, kako si lahko začasno sami pomagamo v primeru zobobola. »Mnogo je pripravkov in načinov, ki so se skozi zgodovino pojavili ali uveljavili v povezavi z zobobolom. Ker živimo v času informacijske tehnologije in razvitega zdravstvenega sistema, je najbolje, da pacienti pokličejo svojega zobozdravnika ali se odpravijo do dežurnega zobozdravnika,« pove in doda, da naj bodo domači pripravki zadnja možnost, saj včasih situacijo še poslabšajo.

B.D.D. Dental prvi brezplačen pregled in kar 15 % popust na vse zobozdravstvene storitve, termin pa lahko rezervirate kar takoj na telefonski številki 068 61 17 90. Naročite se lahko tudi preko spleta TUKAJ.

V B.D.D. Dental ponujajo estetsko zobozdravstvo, zalivke, beljenje zob, implatante, zobno protetiko, oralno kirurgijo, ortodontijo, zdravljenje koreninskih kanalov, estetiko obraza, odstranjevanje zobnih oblog … S sodobno opremo v ordinaciji skrbijo za to, da je kvaliteta na najvišjem nivoju.

B.D.D. Dental pravi naslov tudi za neravne zobe

Bojana Debeljak Danielov pove, da vam lahko pomaga tudi na področju specialne ortodontije, saj vas v sodelovanju z ortodonti specialisti z individualno obravnavo in prijaznim pristopom ter različnimi vrstami ortodontskih aparatov pripeljejo do tega, da bo vaš nasmeh popoln in predvsem raven.

S sodobno tehnologijo, ki jo uporabljamo v naši ordinaciji je uspešnost zdravljenja večja in rezultati terapij kvalitetnejši.

Cenik storitev je na voljo TUKAJ.