Zadnje dni zaznamujejo precej nizke temperature in jutranja megla, v kateri ne vidimo prav daleč. Pa se z meglo pred očmi srečujete tudi sicer? Recimo ob preobilici dela za računalnikom? Ko ste utrujeni in zvečer pred televizijo?

Megla pred očmi ni tako redka in gotovo ste se z njo že srečali. Se spomnite tistega občutka, ko ste zvečer na računalniku pripravljala poročilo za službo, naenkrat pa je ves zaslon postal meglen in nobeno mencanje oči ni več pomagalo? Ali pa recimo, ko ste se po dolgem dnevu zleknili pred televizijo in ugotovili, da podnapisi pod vašim najljubšim filmom migetajo in jih nikakor ne morete prebrati?

Podnapisi pod filmom migetajo?

Utrujene oči so pogost simptom, močno povezan s stresom, preobremenjenostjo in obilico dela za zasloni in z njim se srečujejo tudi tisti, ki še nikdar niso pomisli, da imajo morda težave z očmi in vidom. Če se utrujenost in megljenje pred očmi pojavijo le tu in tam, ko se zavedate, da ste svoj vid preobremenili, bo dovolj le nekaj ur brez zaslona, da se spet vrnete v normalno stanje, a če zaznavate, da utrujenost oči kar vztraja in vztraja in da se megle pred očmi včasih ne morete znebiti po več ur, je morda čas, da se oglasite na okulističnem pregledu, preverite zdravje svojega vida in v jesen zakorakajte z novimi očali.

Na okulistični pregled v Optiki Meet, ki poteka vsak četrtek med 16. in 18. uro, se lahko naročite na 051 617 088 ali 02 426 00 24 ter po e-pošti miha.trope@gmail.com, po dogovoru pa se informativni pregled vida izvaja vsak dan.

Kvaliteten in hiter okulistični pregled, na katerega vam ne bo potrebno čakati celo večnost, si lahko zagotovite v priznani mariborski Optiki Meet, ki se nahaja na Ulici Heroja Nandeta 31 na Teznu. Na okulistični pregled v Optiki Meet, ki poteka vsak četrtek med 16. in 18. uro, se lahko naročite na 051 617 088 ali 02 426 00 24 ter po e-pošti miha.trope@gmail.com, po dogovoru pa se informativni pregled vida izvaja vsak dan.

Tudi za oči je potrebno skrbeti

Okulističnega pregleda ni slabo opraviti tudi, če menite, da je z vašim vidom vse v najlepšem redu – saj veste, bolje preventiva in hitro ukrepanje! Sicer pa, še posebej če veliko svojega dela opravite za računalnikom, nikakor ne pozabite na ustrezno skrb za svoje oči. Dovoljkrat jih spočijte, jim naklonite pogled v naravo, stran od ekranov ter si, zavoljo svojega zdravja in kakovostnega spanca, čimprej omislite očala, ki blokirajo škodljivo modro svetlobo. Tudi pri nakupu teh vam bodo v Optiki Meet z veseljem pomagali!