Že pretekla leta sta tako Nostradmus kot tudi baba Vanga napovedala dogajanje, ki so se dejansko uresničile. Nostradamus, sicer rojen kot Michel de Nostredame je bil francoski zdravnik, astrolog in jasnovidec iz začetka 16. stoletja, ki je v svojem življenju napovedal mnoge dogodke. Tudi za leto 2022 je napovedal kar nekaj odmevnih dogodkov, ki pa nam žal ne bodo prizanesli.

Francoski astrolog napovedal orkan, inflacijo, jedrsko bombo …

Po napovedi, ki jih je podal Nostradamus za leto 2022, naj bi Francijo zajel orkan. Kot so zapisali v Slovenskih novicah, naj bi posledice orkana bile številne poplave, požari in suša. Orkani pa naj bi prizadeli tudi druge dele sveta, prišlo naj bi tudi do lakote.

Druga naravna katastrofa, ki jo lahko po napovedi jasnovidca pričakujemo, je nevihta asteroidov, ki naj bi uničila Zemljo. To naj bi se zgodilo 14. decembra 2022. Če bi na Zemljo, natančneje v ocean, padel veliki asteroid, bi povzročil plimo, s tem pa cunamije in potrese. Prihajajoče leto bi tako prineslo uničenje, ki mu bo sledil mir. Preden bi pa ta mir nastopil, naj bi nas čakalo 72 ur čiste teme.

Kot kaže naj bi nas poleg naravnih katastrof pričakala tudi inflacija ameriškega dolarja. Po napovedih Nostradamusa bo inflacija ušla izpod nadzora, najbolj pa bi to prizadelo prav dolar. Srebro in zlato pa bosta sredstvi, v kateri bo vredno vlagati. Grozila pa nam bo tudi nevarnost umetne inteligence. Ta naj bi po napovedih podredila človeško raso.

Leta 2022 pa naj bi nam grozila tudi eksplozija jedrske bombe, ki bi povzročila spremembo položaja Zemlje ter podnebne spremembe. Nostradamus pa je ob vsem napovedal tudi smrt enega izmed najvplivnejših ljudi. Umorjen naj bi bil Putin. Predsednik, ki je preživel najmanj pet atentatov, naj bi bil leta 2022 umorjen na morju v nevihtni noči.

Tudi baba Vanga nima dobrih napovedi

Tudi za babo Vango trdijo, da ima vedeževalske sposobnosti. Njene napovedi za prihajajoče leto niso nič optimistične. Del njene napovedi je povezana s pandemijo. Po njenih besedah bi naj se navadili na virus, vendar naj bi nam grozil popolnoma nov virus. Poleg te grožnje se bomo spopadali tudi s sušami, poplavami, taljenjem ledenikov in izumiranjem številnih živih bitij.