Na območje pri Celju ne vabi le razgiban in hribovit relief, ampak tudi hotel Celjska koča, ki je več kot le možnost prenočitve.

Nedaleč od Celja se nahaja Celjska koča, ki nudi številne priložnosti za tiste, ki želijo počitnice preživeti čim bolj aktivno. Obenem pa je poskrbljeno tudi za tiste, ki bi se raje spočili in si oddahnili.

Adrenalinske aktivnosti v zraku in ob tleh

Približno 9 kilometrov od našega grofovskega mesta je v Celjski koči poskrbljeno za vse aktivne počitnikarje in ljubitelje adrenalina vseh starosti.

Tisti, ki so tudi med počitnicami radi aktivni, bodo na svoj račun prišli na spustu po ZIP linu ali Pustolovskem parku. Skrbno načrtovan ZIP line, ki sega izven območja Natura 2000, je dolg 829 metrov. Razdeljen je na dva spusta. Prvi se prične na stolpu ob Celjski koči in poteka do pobočja Grmade v dolžini 426 metrov. Trasa povratnega spusta je speljana s pobočja Grmade nazaj do brežine pod Celjsko kočo v dolžini 403 metrov.

Pri Pustolovskem parku gre za park, ki je zasidran med drevesnimi krošnjami in debli ter ponuja možnost za spoznavanje okolja na drugačen način, za šport in rekreacijo. Pogumneži se lahko preizkusijo na 35 različnih elementih parka in poligonih treh stopenj. Prav tako se lahko preizkusijo ob premagovanju različnih ovir, kot so na primer mostovi, mreže, brvi, plezalna stena, U-zanke in podobno.

Za adrenalinske dejavnosti je poskrbljeno tudi na tleh. Obiskovalci se lahko vozijo na 800 m dolgi “bob stezi” ali na drči.

Meka tudi za pohodnike in kolesarje

Ker pa niso vsi adrenalinski navdušenci, je v Celjski koči poskrbljeno tudi za tiste, ki so radi aktivni, vendar brez adrenalinskega učinka. Za pohodnike sta v okolici koče urejena gozdna učna pot in gobarska učna pot, kjer se pohodniki lahko povzpnejo na Grmado, ki je na nadmorski višini 718 metrov.

Poleg urejenih pešpoti so tudi za kolesarje poskrbeli s številnimi kolesarskimi potmi. Celjska koča je namreč že dolgo privlačen cilj kolesarjev, je pa tudi izhodišče za bolj ali manj zahtevne kolesarske izlete in ture po Kozjanskem gričevju. Vsak rekreativec si lahko glede na svojo pripravljenost sam izbere zahtevnost poti.

Gosti Celjske koče, ki s sabo ne želijo vzeti lastnega kolesa, si ga lahko ob svetovanju izposodijo kar pred kolesarskim izletom. Na razpolago je 10 treking koles in 10 električnih koles treh velikosti.

Destinacija za odklop

Celjska koča ni le priljubljen športno-rekreativni center za vse generacije, ampak tudi sodobno zasnovan hotel, ki ga dopolnjujejo še seminarska soba, otroški kotiček, restavracija in terasa, prostor za hrambo smuči ali koles ter wellness center, ki nudi wellness izkušnjo.

Gosti se ob kulinaričnih specialitetah razvajajo tudi ob sproščujoči wellness ponudbi, ki zajema hidroterapijo, turško in finsko savno, dva masažna bazena, masaže, prostor za oddih in manjši fitnes.