Glede poročnega šopka je sprejela edinstveno odločitev.

Foto: FB, RR Production

Filipinska nevesta se je namesto cvetja na poroki odločila za čebulni šopek, ki je tehtal okoli 4 kg. Odločitev je sprejela, ko je na družbenih omrežjih videla “čebulni šopek”, nanjo pa je vplivalo tudi dejstvo, da je cena čebule v državi močno narasla, poroča Guardian. “Šopek čebule” je bil sicer vseeno cenejši od cvetja.

Čebula se bo po poroki pojedla

April Lyka Biorrey-Nobis, 28-letna nevesta v mestu Iloilo na Filipinih, se je sprva odločila za tradicionalni šopek rož, potem pa je na družbenih omrežjih videla “čebulni šopek” in idejo predlagala svojemu ženinu, 35-letnemu Erwinu Nobisu.

Za filipinski medij Philippines News Agency je 28-letna nevesta povedala, da je slučajno videla šopek iz čebule s pridihom rož. “Takoj sem stopila v stik z našo koordinatorko, ki je rekla, da lahko koncept uporabimo za najino poroko,” je dejala.

Foto: FB, RR Production

Foto: FB, RR Production

Drugemu filipinskemu mediju Iloilo Metropolitan Times je povedala, da rože ovenijo in se nato vržejo stran, zato je čebula še toliko boljša izbira. Le-to bodo pojedli po poroki in se ne bo zavrgla.

Zaradi varnosti so izpustili tradicionalno metanje šopkov

Koordinatorka poroke je “šopke” čebule preko spleta naročila pri dobavitelju v bližnjem mestu, ker v Iloilu niso bili na voljo. Čebula je prispela štiri dni pred poročnim dnem in je stala okoli 8000 pesov (135,90 evrov), kar je bilo ceneje od cene tradicionalnega cvetja, za katerega sta nameravala plačati 15.000 pesov (254,81 evrov).

Cene čebule so na lokalnih trgih na Filipinih dosegle celo 600 pesov (10,20 evrov) za kilogram, kar je višje od tamkajšnje minimalne dnevne plače. Cene sodeč po poročanju Guardiana naraščajo zaradi pomanjkanja hladilnic, naraščajočega povpraševanja po čebuli (po epidemiji) in vpliva naravnih nesreč.

Kot je še povedala nevesta, so po poroki čebulo podarili tudi poročnim pričam in družicam. Prav tako so jo dali sorodnikom “za vsakodnevno uporabo”. Razkrila je tudi, da so zaradi varnosti izpustili tradicionalno metanje šopkov – da bi preprečili morebitne poškodbe.