Ljubezen očitno res gre skozi želodec, nova študija je namreč pokazala, da so osebe, ki na svojih profilih na strani za zmenkarije omenjajo avokado, privlačnejše za potencialne ljubimce.

Tudi vi iščete ljubezen na spletu? Pomaga vam lahko avokado.

Nova raziskava, ki se je je lotila spletna stran za zmenke Zoosk, je pokazala da so osebe, ki na svoji strani omenjajo avokado, ali avokadov namaz – guacamole, takoj privlačnejše za potencialne ljubimce.

Avokado privablja, ocvrt piščanec odvrača

V raziskavo so vključili kar 3,7 milijona profilov na njihovi spletni strani ter zajeli 364,6 milijona prvih sporočil in ugotovili, da je vsa skrivnost v avokadu. Osebe, ki so na svojih profilih na kakršen koli način omenjale avokado ali guacamole, so prejele za kar 144 odstotkov več sporočil kot tiste osebe, ki avokada v svoje opisu niso omenjale.

Raziskava je pokazala, da veliko sporočil prejmejo tudi profili, ki omenjajo krompir, čokolado in suši, a nikakor ne omenjajte ocvrtega piščanca, ta bi naj potencialne ljubimce odvračal.

Kljub temu, pa so v raziskavi ugotovili, da je živilo, ki ga ljudje najbolj povezujejo s seksom in užitkom še vedno jagoda potopljena v čokolado.