Dečku ni bilo več pomoči.

Vir: Twitter

Petletni deček je skupaj z mamo in 8-letno sestro šel v trgovino po nakupih za sestrino rojstnodnevno zabavo. Ko so se vrnili iz trgovine domov, je mama avto parkirala na dovozu in skupaj s hčerko odšla v hišo, na sina pa je pozabila.  Deček je več ur ostal privezan v avtomobilu, ki je stal na vročem soncu v okrožju Harris v ameriški zvezni državi Teksas. Mama je medtem v hiši pripravljala vse potrebno za rojstnodnevno zabavo, poroča portal Žurnal24.

Šele po približno treh urah so domači spoznali, kaj se je zgodilo. A takrat je bilo že prepozno. Reševalci so lahko po prihodu le še potrdili dečkovo smrt.

V razbeljenih avtomobilih umrlo že pet otrok

Šerif Ed Gonzalez je za ameriške medije dejal, da se je deček znal že sam odpeti v avtomobilu in izstopiti iz avtomobila, vendar pa je družina te dni uporabljala nadomestno vozilo, ker je bil njihov avtomobil na popravilu. To da deček ni poznal avtomobila, bi lahko pomenilo, da ni znal sam priti iz avtomobila. Preiskava dogodka še poteka, tako ni jasno, kakšne bodo obtožbe zoper mamo.

Policisti so bili ob dogodku obveščeni nekaj po 16. uri po lokalnem času. Ponedeljek je bil najtoplejši dan na območju Houstona v tem letu. Tamkajšnji strokovnjaki za javno zdravje opozarjajo, da je tveganje za smrt zaradi vročine pri otrocih večje kot pri odraslih.  Po navedbah pristojnih je na območju Teksasa letos, ker so jih pozabili v razbeljenih avtomobilih, umrlo že pet otrok.