Za tragično nesrečo bi naj bila kriva turistka sama.

Srbkinja, ki je na počitnicah v Hurgadi, je delila podrobnosti o odmevnem napadu morskega psa. Kot smo poročali, je namreč nekaj dni nazaj na priljubljenem letovišču v Egiptu morski pes napadel Avstrijko. Odgriznil bi ji naj roko in nogo, toda kot trdi srbska turistka, to ni res, temveč jo je ugriznil v stegno. Kot je dejala, pa je za tragično nesrečo kriva turistka sama.

Morski pes se hrani zvečer ali ponoči, ko je plavanje prepovedano

Odmeven napad se je zgodil pred nekaj dnevi v Hurgadi v Egiptu. Ženska je po njem uspela priti iz vode, ampak je za posledicami napada umrla. Kasneje smo poročali o še enem napadu morskega psa, tokrat je bila tarča romunska turistka. Po napadu se je na priljubljenem omrežju TikTok oglasila srbska turistka Tatjana Božin, ki preživlja počitnice v istem egiptovskem letovišču. Pokomentirala je podrobnosti odmevnega napada.

Najprej je poudarila, da so zaokrožile napačne informacije o tem, da ji je morski pes odgriznil roko in nogo. Ugriznil bi jo naj v stegno. “Ugriznil jo je v bedro, prišlo je do poškodbe arterije, ženska je izkrvavela. Umrla je v bolnišnici zaradi adrenalinskega šoka, najbrž je prišlo do zastoja srca, izkrvavela je.”

Po besedah Srbkinje je bil problem tudi v lokaciji, na kateri se je Avstrijka kopala, saj so v tem predelu koralni grebeni, avstrijska turistka pa je preskočila kar dva, da se je kopala v delu morja, kjer je prišlo do napada. 

Srbkinja je spregovorila tudi o tem, da je bila Avstrijka v morju v nedovoljenem času. “Plavanje je tu dovoljeno do šeste ure, ona se je kopala ob sedmih,” je povedala in poudarila, da se vrsta morskega psa, ki jo je napadla, mako morski pes, hrani zvečer ali zgodaj zjutraj, saj ga moti sonce. Dodala je, da je to vzrok napada. Meni da morski pes ni nič kriv, ampak je kriva turistka sama, ker je prekršila pravila. “Tukaj poudarjajo, da moramo spoštovati morje, saj smo mi obiskovalci, ne pa da delamo karkoli želimo,” je komentirala.