Po ugrabitvi v Miklavžu, domačini še vedno prestrašeni

3 meseci
Domačini so dejali, da se je osumljeni 26-letni Hrvat preživljal z ropi in vlomi, prepričani so tudi, da je imel pajdaša. Zoper njega so mariborski policisti prejeli še dve anonimni obvestili.

Teden dni je tega kaj smo poročali o ugrabitvi 22-letnice v Mariboru. Ugrabitelj je 26-letni Hrvat z začasnim prebivališčem v Mariboru. Mariborski policisti so dejali, da ga sumijo še več drugih kaznivih dejanj, med drugim ugrabitve 37-letnika v Mariboru.

Portal slovenskenovice.si poroča, da so domačini še vedno prestrašeni, kljub temu, da je storilec za zapahi. 22-letnica je namreč odhajala iz dela v gostilni. Zavedajo se, da bi se lahko zgodilo katerikoli punci. Osumljenec je 26-letni A.M., ki je podoben napad izvedel že nekaj dni pred ugrabitvijo. Letos maja je pridobil dovoljenje za bivanje v Sloveniji v eni izmed hiš na Dupleški cesti, kjer je prijavil začasno prebivališči. Viri prej omenjenega portala so razkrili, da na tem naslovu ni bival. Zadnjih nekaj tednov naj bi živel v zapuščeni hiši na območju Zimice v občini Duplek: »Nikjer ni delal. Prebival je po zapuščenih hišah in se klatil naokoli, preživljal pa se je z ropi in vlomi.«. Poleg tega so domačini prepričani, da je imel pajdaša, ki sicer naj ne bi sodeloval pri ropu, ugrabitvi in spolnem deliktu, ampak naj bi, odpeljal avtomobil s kraja dejanja.

»Sostorilstva pri očitanih kaznivih dejanjih nismo zaznali, sicer pa kriminalisti sektorja kriminalistične policije še naprej intenzivno zbirajo obvestila o več kaznivih dejanjih, ki jih je osumljen omenjeni 26-letnik,« je za slovenskenovice.si dejal Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Istočasno je zanikal govorice, da naj bi bil osumljeni Hrvat vpleten v še veliko več napadov: »Zoper njega smo prejeli dve anonimni obvestili,  ki se nanašata na že zaznana in obravnavana kazniva dejanja.«

Ste bili med oškodovanci?

Policisti pozivajo vse tiste ljudi, ki so bili oškodovanci tega kaznivega dejanja pa zaradi groženj tega niso prijavili: “Ne trpite tega, pridite k nam, da zadeve rešimo. Vsi tisti, ki bo o kaznivem dejanju ali osumljencu kaj vedeli, se javite na 113 ali anonimni telefon 0801200″.