Doslej neznani storilec je dejanja izvrševal tako, da je predvsem na fasade objektov, na razne table in po tleh, z zeleno barvo risal grafite – zelene srčke.

Policisti Policijske postaje Maribor I so danes, 4. 3. 2021, v dopoldanskih urah zaznali in obravnavali več kaznivih dejanj Poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote.

“Z opisanimi dejanji je bilo oškodovanih več pravnih in fizičnih oseb, ki imajo v lastništvu nepremičnine na območju peš cone v mestu Maribor in v bližnjih ulicah. Doslej neznani storilec je dejanja izvrševal tako, da je predvsem na fasade objektov, na razne table in po tleh, z zeleno barvo risal grafite (zelene srčke). Z dejanjem je fasade in ostalo poškodoval,” so sporočili s PU Maribor.

Poziv oškodovancem in očivdcem

Policisti prosijo vse lastnike nepremičnin na tem območju, ki so bili z dejanjem oškodovani, da se zglasijo na Policijski postaji Maribor I, na naslovu Vošnjakova 1, Maribor, ali pošljejo pisno prijavo na e-naslov naslov pp_maribor1.pumb@policija.si.

Obenem policisti prosijo vse, ki bi o tem dejanju ali storilcih karkoli vedeli, da to sporočijo na zapisani e-naslov, na interventno telefonsko številko policije 113, ali pa to sporočijo na anonimni telefon policije 080 1200.