Podjetje Lunos, ki skrbi za učinkovito prezračevanje domov je v lanskem letu pod vodstvom Milana Kusterja zraslo za 85 %. Njihov dobiček je znašal skoraj milijon evrov.

Podjetje Lunos, ki se ukvarja s prezračevanjem in je generalni zastopnik nemškega proizvajalca decentralnih prezračevalnih sistemov LUNOS Lüftungstechnik GmbH, se v zadnjih letih lahko pohvali z izjemno rastjo, kvaliteto in  nagradami, ki jih prejema. Glede na rast so eno izmed najbolj uspešnih podjetij v Sloveniji,  ta je v lanskem letu znašala 85 %, kar je pomenilo pet milijonov prihodka in dobiček blizu milijona.

V letu 2020 napovedujejo nadaljnjo rast

Po napovedih Milana Kusterja naj bi rast v letu 2020 povečali še za 50 odstotkov, tako ima v načrtu okoli 7,5 milijona evrov prihodkov in 1,5 milijona evrov dobička. Pred njimi pa je letos tudi pomemben dogodek, kjer bodo predstavili popolnoma nov element za prezračevanje, ki so ga razvili v Sloveniji in ga bodo na svetovnem trgu predstavili pod novo blagovno znamko. V načrtu imajo še odprtje nove poslovne enote na območju Koroške in Primorske.

Prišli, pokazali kvaliteto, odnesli nagrade

V Lunosu tržišče osvajajo tudi z mnogimi nagradami. V letu 2017 so v Nemčiji prejeli najvišjo nagrado za najboljši prezračevalni sistem v EU, naslednje leto so prejeli prvo nagrado za inovacijo na področju energetsko učinkovitih rešitev. Letos je podjetje Lunos v Madridu prejelo nagrado WQC – World Quality Commitment Awards, nagrado, ki pozdravlja zavezanost podjetja kakovosti in odličnosti. TOP 100 najboljših podjetij na svetu izbirajo med podjetji iz kar 187 držav na svetu. V letošnjem letu se lahko pohvalijo z zlatim znakom za poslovno odličnost.

60 let čistega in svežega zraka

Podjetje Lunos d.o.o. je slovenskemu trgu že pred 60. leti predstavilo inovativne načine prezračevanja nemške blagovne znamke LUNOS, ki poskrbijo, da je v vaših domovih zrak vselej svež in čist. Na slovenski trg so pripeljali inovativne, učinkovite in preverjene prezračevalne sisteme blagovne znamke LUNOS, ki zagotavljajo varno, ekonomično in zdravo kulturo bivanja ter so hkrati trajna rešitev za vse težave z odvečno vlago in plesnijo. V desetih letih so v Sloveniji vgradili prezračevalni sistem v več kot 15 tisoč stavb. Podjetje zaposluje 20 oseb, hkrati pa z njimi sodeluje 37 zunanjih sodelavcev.