Paket bo vključeval finančno podporo občinam – in loterija za cepljenje, v kateri na cepljene ljudi čakajo boni v vrednosti 500 evrov. Vsak deseti cepljeni bo nagrajen, navaja avstrijski Orf. To velja za tiste, ki so se cepili v zadnjem času ali prej. Cepljeni s tremi odmerki imajo tako tri možnosti za dobitek. S “cepilno nagradno igro” bodo po besedah Nehammerja začeli 15. marca – vzporedno z začetkom veljavnosti obveznega cepljenja .Po Nehammerjevih besedah je bodo nagrajeni vsi, ki so že bili cepljeni. Poleg tega bi morala biti to spodbuda za vse tiste, ki so še vedno negotovi in še niso cepljeni.

Vrednostni boni in finančne spodbude

Med nagradami bodo boni v vrednosti 500 evrov, ki jih bo mogoče unovčiti v avstrijskih podjetjih (trgovine, hoteli, lokali, kulturni in športni objekti). Paket finančnih spodbud je pripravljen tudi za posamezne občine. Kot primer je Nehammer omenil povprečno občino s 3.000 prebivalci, ki naj bi prejela 30.000 evrov, v kolikor bi dosegla 80-odstotno precepljenost občanov, 60.000 evrov pri 85 odstotkih in 120.000 evrov pri 90 odstotkih cepljenih.

Skupaj je bilo za ukrepe namenjenih 1,4 milijarde evrov – do milijardo evrov za nagradno igro in do 400 milijonov evrov za občine, poroča Orf.