V mestu Salem v zvezni državi Massachusetts oznanjajo zanimivo pridobitev: zloglasno mesto, ki je znano zlasti po obešanju in sežiganju čarovnic, je sedaj kot prvo v državi uradno dobilo od države priznano in povsem legalno satanistično cerkev.

V Satanističnem templju v Salemu v zvezni državi Massachusetts so razglasili, da so uradno pridobili status cerkvene organizacije.  Da, v mestu, kjer so stoletja sežigali “čarovnice” zaradi njihove domnevne povezave s hudičem, so sedaj kot prvi in edini na svetu dobili uradno satanistično cerkev. Sedaj lahko ne le zaprosijo za pristojbine vernikov, pač pa tudi za izvzetost do plačevanja davkov. Ironija?

V novo ustanovljeni cerkvi sicer poudarjajo, da pravzaprav ne častijo Satana, ampak si prizadevajo le za ločitev cerkve od države. Lucien Greaves, oseba za odnose z javnostmi iz Satanistične cerkve, je dejal, da njihova organizacija vsekakor zadošča vsem kriterijem prave cerkve. Na Instagramu so ponosno izjavili, da je bila njihova organizacija s strani federalne vlade ZDA tudi uradno proglašena kot cerkev. Pišejo, da so prejeli tudi potrdilo iz davčnega urada.

Edina internacionalna satanistična cerkev

Po besedah Greavesa je Satanistični tempelj tako edina internacionalna uradno priznana satanistična organizacija sploh. Kljub svoji “satanistični podlagi” so svojo veroizpoved označili za krščansko – navsezadnje je bil Lucifer padli nadangel, ki ga je Bog izgnal iz nebes. Lani so člani templja na pročelje zgradbe Arkansas State Capitol, sedež tamkajšnje vlade, nastavili kip kozjeglavega idola Baphometa. S tem so protestirali proti predhodnemu spomeniku desetih zapovedi, ki je bil na tem mestu nastavljen tri leta prej.

Netflix tožijo za 150 milijonov

Ker so sedaj dobili tudi pravno podlago za  tožbo proti verski diskriminaciji, so priložnost brž izkoristili za tožbo proti Netflixu za kar 150 milijonov evrov. Slednji naj bi v seriji The Chilling Adventures of Sabrina upodobili njihov verski idol, kozjoglavega demona Baphometa, s tem pa so po besedah templja, kakor pišejo za zlorabili njihov simbol in avtorske pravice ter pripomogli k slabšemu ugledu, pišejo za cnbc.