Newyorška porota je v sredo nekdanjo pomočnico milijarderja Jeffreyja Epsteina, Ghislaine Maxwell spoznala za krivo petih od skupaj šestih točk obtožnice zaradi sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic. 60-letnici grozi do 65 let zapora, datum izreka kazni pa še ni določen.

Porota je sklenila, da so bili obremenilni dokazi, med njimi predvsem pričanja žrtev, dovolj prepričljivi, in 60-letnico spoznalo za krivo. Maxwellovi, ki ni želela stopiti na oder za priče, grozi 65 let zapora. Obramba je trdila, da je Ghislaine Maxwell v zgodbi, ki že tretje leto pretresa Ameriko in svet, zgolj grešni kozel, a porote ni prepričala. Ta jo je spoznala za krivo v petih od šestih točk obtožnice, ki ji je očitala, da je dekleta, med njimi nekatera stara komaj 14 let, zvabila v kremplje Jeffreyja Epsteina in njegovih vplivnih prijateljev, poroča portal 24ur.

Obramba se namerava pritožiti

Vodja obrambe Bobbi Sternheim in družina Maxwellove se nameravajo pritožiti, a jim ne napovedujejo veliko možnosti za uspeh. Najverjetneje bodo izpodbijali odločitev sodišča, ki pričam obrambe ni dovolilo ostati anonimne, obramba tudi ni smela ponovno zaslišati prič tožilstva. “Pritožbo že sestavljamo in prepričani smo, da bo oproščena,” je povedala Sternheimova.

Samoumevno je, da Ghislaine Maxwell tukaj ni žrtev. Čeprav so njeni odvetniki obširno govorili o tem, da je Epsteinov zaporniški samomor pustil, da je nosila breme njegovih grozodejstev, kar kaže na to, da je jeza, ki je bila nanj usmerjena, zdaj nepravično usmerjena nanjo, je tožilstvo prepričljivo trdilo, da je bila v resnici ključna za celotno kriminalno dejanje. projekt.

Maxwellovo so v pravi filmski akciji na njenem domu aretirali julija 2020. Takrat se je ugibalo, da bo, da bi si rešila kožo, razkrila velika imena, ki so sodelovala z Epsteinom. Med njimi naj bi bili britanski princ Andrew, pa nekdanja ameriška predsednika Bill Clinton in Donald Trump.