Sodelovanje na tem pevskem tekmovanju naj bi po poročanju Guardiana odpovedali zaradi domnevne povezanosti z kulturo LGBTQ.

Vir: Facebook

Madžarska letos ne bo sodelovala na Pesmi Evrovizije zaradi domnevne povezanosti z kulturo LGBTQ, piše britanski Guardian, ki se sklicuje na vire na madžarski nacionalni televiziji MTVA. Slednja sicer ni navedla posebnih razlogov za opustitev, ampak je v izjavi zapisala, da bo »neposredno podprla dragoceno glasbeno produkcijo madžarskih pop talentov«, poroča NME. Madžarski portal Index je še navedel, da je razlog za umik ta, da je evrovizijska pesem »preveč gejevska«, toda vladni tiskovni predstavnik Victor Orbán je obtožbe odločno zanikal in jih označil za lažne novice.

Bencik: »Homoseksualno flotilo«

Britanski mediji pa opozarjajo, da je madžarski TV komentator Andras Bencik v komentarju odločitve MTVA Eurosong označil za »homoseksualno flotilo«. »Pozdravljam odločitev, tudi z vidika duševnega zdravja, da Madžarska ne bi smela sodelovati na homoseksualni flotili, kar je postalo to mednarodno glasbeno tekmovanje. Številni mladi so mislili, da je to nekaj za mlajše od 18 let, toda na dogodku so okus občinstva zaradi kričanja uničili transvestiti in bradate ženske,«je izjavil Benčik.