V nebotičniku “Central Park Tower” sicer ne bodo le stanovanjske površine, pač pa tudi nakupovalni center, restavracije, fitnes in toplice, celo nočni klub za lastnike.

FOTO: Extell/Bodoči izgled nebotičnika

Nebotičnik “Central Park Tower” v New Yorku je z višino 470 metrov od nedelje uradno tudi najvišja bivanjska stavba na svetu, poroča New York Post.

Nebotičnik se nahaja na 57. ulici v Manhattnu, v tako imenovani ulici milijonarjev. Nebotičnik bo imel po zadnji fazi gradnje 131 nadstropij z 179 ultra luksuznimi apartmaji oziroma stanovanja. Ultra visoke so tudi cene zanje: najbolj ugodno stanovanje stane 6,9 milijonov dolarjev, za najdražje stanovanje na 112. nadstropju pa je treba odšteti vrtoglavih 63 milijonov.

“To je sedaj najvišja stanovanjska stavba na svetu,” je potrdil Gary Barnett, direktor gradbenega podjetja Extell, ki se je gradnje lotilo skupaj s podjetjem Shanghai Municipal Investment.

Prvih sedem nadstropij nebotičnika sicer ne bo stanovanjskih, saj jih bo zasedel nakupovalni center Nordstrom. Poleg tega bo v zgradbi še šest restavracij, privatni klub za lastnike, spa in fitnes. Obiskovalci in prebivalci nebotničnika bodo lahko med nadstropji potovali z zelo hitrim dvigalom, ki se lahko v le desetih sekundah dvigne oziroma spusti za 100 metrov.