Po poročanju španskih raziskovalcev je bila zdravstvena delavka le 20 dni po okužbi, ki jo je povzročila različica delta, pozitivna na omikronski sev koronavirusa. 31-letnica je trikrat cepljena. Prvič je bila testirana na delovnem mestu, covid je prebolela brez simptomov. Nato se je čez 20 dni ponovno testirala, ker se je počutila slabo in spet je bil test pozitiven.

Gre za rekordno vmesno obdobje

31-letnica je bila na covid-19 pozitivna 20. decembra lani na PCR testu, testirana je bila na delovnem mestu. Novi koronavirus je prebolela brez pravih simptomov in se samoizolirala 10 dni. Nato se je vrnila na delo in že 10. januarja letos je bila ponovno pozitivna. Takrat je namreč šla na PCR test, ker je kašljala, imela je zvišano telesno temperaturo in na splošno se je slabo počutila. 31-letnica je sicer polno cepljena.

20-dnevna razlika med okužbami je (zaenkrat) rekordna, gre za najkrajšo znano obdobje med okužbama. 

Raziskovalci nameravajo študijo primera 31-letnice, ki je zbolela kljub polni cepljenosti in nedavni prebolelosti, predstaviti na letošnjem Evropskem kongresu klinične mikrobiologije in infekcijskih bolezni, ki bo prihodnji vikend potekal na Portugalskem.