Še nekaj dni in Festival Lent, največji slovenski festival na prostem ter eden največjih v Evropi se bo pričel.

Kot že tradicionalno je danes, 19. junija, v Narodnem domu potekal podpis pogodbe z generalnimi pokrovitelji Festivala Lent. Pred podpisom pogodb so spregovorili tudi sponzorji, ki so veseli, da lahko prisostvujejo pri največjem kulturnem festivalu pri nas ter prijazno povabili vse, da naj festival, ki se pričenja 20. junija, tudi obiščejo.

“Spoštujemo in cenimo Maribor, zato podpiramo prizadevanja za njegov družbeni, gospodarski in kulturni razvoj. S sponzorstvom Festivala Lent spodbujamo njegov družbeno koristen in razvojni potencial, ki ga ima za naše mesto,” je dejal direktor AquaSystema Leon Lozar. Dnružba AquaSystems festival podpira že 19 let, v letošnjem letu pa prvič postaja eden od glavnih pokroviteljev “Salona glasbenih umetnikov”.
Helena Lukaček podžupanja MO Maribor: “Smo v velikem pričakovanju, da pride teh deset nepozabnih dni in noči. Obiskalo nas bo veliko turistov in Mariborčanov. To je dogodek, ki si ga lahko mesto le želi.”.

V letošnjem letu so v Narodnem domu planirali prihodke v višini 985.000 evrov, od tega, kot pojasni Vladimir Rukavina, so lastni prihodki ocenjeni na 586.000 evrov: od tega vstopnice 208, folklorne skupine 15.000, sponzorji 221.000, donacije 117.000, prihodki od trgovcev in gostincev 24.000, MO Maribor 351.000 evrov. Z ministrstva za kulturnih dobijo borih 44 tisočakov, od okoliških občin pa tri tisočake. Stroški festivala bodo skupaj z Art kampom skozi celo poletje znesli dober milijon evrov. “Stroški so na nivoju pričakovanih prihodkov,” je pojasnil ob tem.

Od 20. do 29. junija 2019 Festival lent na več kot 40 prizoriščih po Mariboru.

Glasbena eksplozija Dubioza kolektiv

Že prvi festivalski večer prinaša vrhunsko koncertno doživetje – 20. 6. bo Trg Leona Štuklja zatresla balkanska glasbena eksplozija Dubioza kolektiv. Najprodornejša, najzabavnejša, najglasnejša, najbolj odštekana glasbena happy mašina divjega vzhoda, ki odmeva tudi na svetovnih glasbenih lestvicah, zagotavlja tisto tipično lentovsko udarno in pozitivno energijo, po kateri Festival Lent slovi že vse od svojih začetkov.

Ves program najdete TUKAJ.

To letos obljublja Festival Lent