Gotovo se Lego kocke najdejo pri vas, a v zadnjih letih tradicijo teh priznanih igračk kazi njihova »plastičnost«. Gigant Lego je tako dobil konkurenco v obliki okolju veliko bolj prijaznih japonskih kock …

Foto: GEPP/Facebook

Predstavljajte si Lego kocke. Le, da v verziji, ki ni plastična, okolju škodljiva in živih barv. Preprosta ideja, ne? Nekaj takega je zasnovalo japonsko podjetje Mokulock, ki se je v obliki zgledovalo po slavnem proizvajalcu kultnih Lego kock, pri tem pa uporabilo povsem svoje, okolju prijazne, naravne materiale ter nove kocke odelo v nežne, zemeljske, naravne tone.

100 % lesene

Mokulock kocke namesto agresivne plastike sestavlja trajnostno pridobljen les, ki prihaja iz dreves, namenjenih za nujno sečnjo. Ta bi, ker so premajhna in ne dovolj lepa, končala na odpadu, saj za uporabo v pohištveni industriji niso primerna. Po besedah podjetja so tako kocke narejene iz različnih drevesnih vrst kot so javor, breza, magnolija in češnja, kar daje igralnim kockam svojevrstno lesno barvo.

Foto: GEPP/Facebook

Foto: Zaria Chiou/Facebook

Foto: Visit Yamagata/Facebook

Kocke so tako odlična alternativa klasičnim plastičnim, prav tako pa so zaradi svojega materiala bolj trajnostne, vzdržljive in glede na trenutne trende, ki otroške sobe odevajo v naravne, zemeljske barve, za vašega otroka tudi bolj »modne«. Ker so ustvarjene izključno iz lesa, okolju prijazna pa je tudi embalaža, so dom tudi bolj zdrave, proizvajalci pa zatrjujejo, da kocke niso bile niti v bližini agresivnih barv, premazov in lepil – vseeno pa so povsem gladke, kar pomeni, da je možnost ureznin in prask zaradi lesnih trsk izključena. Kako navdušeni so nad konkurenco v podjetju Lego?

Vir: Yankodesign