Zeleni razvoj in boj proti podnebnim spremembam postajata v zadnjih časih vse bolj odmevni tematiki.

Kot strokovnjak na področju IKT tehnologij se je podjetje Huawei z uspešnim iskanjem načinov soočanja s tovrstnimi izzivi, uvrstil na seznam A podjetij neprofitne organizacije CDP (Carbon Disclosure Project).

Pri Huaweiu so prepričani, da je uporaba tehnologije močno orodje za zmanjševanje emisij ogljika, spodbujanje obnovljivih virov energije, prispevanju h krožnemu gospodarstvu in varovanju narave. Prav zato želijo z razvojem koncepta “Tehnologija za boljši planet” (ang. Tech for a Better Planet), spodbujati zeleni razvoj in boj proti podnebnim spremembam. CDP je Huaweiu podelil tudi nagrado za odlično okoljsko vodenje.

Okoljska preglednost je prvi korak k pozitivni prihodnosti

Globalni direktor za korporacije in dobavne verige pri CDP, Dexter Galvin, je za uspešnost na tem področju čestital podjetju Huawei. Ob tem je dejal: “Okoljska preglednost je prvi pomemben korak k ničelni neto in za naravo pozitivni prihodnosti. V letu vedno večjih skrbi za okolje po vsem svetu, kot so ekstremne vremenske razmere in naravne izgube brez primere, je potreba po transformacijskih, nujnih in predvsem skupnih spremembah kritičnejša kot kdaj koli prej.”

Tao Jingwen, direktor upravnega odbora in direktor korporativnega odbora za trajnostni razvoj pri podjetju Huawei, pa je še dejal: “Trajnostni razvoj je pomemben del strategije celotnega podjetja Huawei. Verjamemo, da je tehnologija ključni dejavnik za ustvarjanje bolj vključujočega in okolju prijaznega sveta pri soočanju z globalnimi izzivi, kot so podnebne spremembe. Huawei upa, da bo na globalni ravni sodeloval s strankami, dobavitelji in partnerji pri spodbujanju zelenega in trajnostnega razvoja v različnih panogah ter gradnji nizkoogljične družbe.”