Gisinova je s številko ena odprla četrti veleslalom sezone na ledeni progi v Podkorenu. Njen čas je bil najhitrejši le do nastopa Bassinove, ki je za 27 stotink sekunde izboljšala čas Švicarke. Bassinova je zmagala na prvih dveh veleslalomih v sezoni.

Prvi slovenski nastop je bil s številko 11, ki jo nosi domačinka iz Podkorena Meta Hrovat. Hrovatova je za vodilno zaostala 1,63 sekunde za sedmi čas ob prihodu v cilj. Na lanski Zlati lisici, ki je bila prav tako v Kranjski Gori, je osvojila tretje mesto.

Na startu še nekaj Slovenk

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je dobila tretji veleslalom v tej sezoni, je trenutno četrta z zaostankom 54 stotink sekunde.

Vodilna v veleslalomskem seštevku sezone Federica Brignone na šestem mestu prva zaostaja več kot sekundo za vodilno (+1,04). Pred njo se je na trenutno peto mesto uvrstila Francozinja Tessa Worley (+0,85).

Prva vožnja se še ni končala. Tina Robnik bo nastopila s startno številko 20, Ana Bucik pa s številko 23. Naslednje tri Slovenke bodo nastopile na repu nastopajočih, s številkami 56, 63 in 64 Neja Dvornik, Andreja Slokar in Ilka Štuhec.