Bolgari so se uspešno uvrstili v skupinski del Lige Evropa po trilerju v Ljudskem vrtu. Napredovali so zaradi golov v gosteh, saj je končni rezultat iz obeh tekem bil 2:2. Po prvem polčasu, ko sta zadela Marcelinho in Keșerü se je zdelo, da je upanje izgubljeno za vijoličaste, a sta tekmo z zadetkoma pripeljala nazaj Tavares in Požeg Vancaš. Zadnjih triindvajset minut je Maribor iskal rešitve, vendar so vse nevarne napade gosti odpravili, tako se je tekma tudi končala z izidom 2:2.

Predstava v drugem polčasu premalo za preobrat

»Prvi polčas smo bili pasivni, slabi in zaostajali za dva zadetka, zaradi tega smo bili nervozni in nismo našli prave rešitve, zato je šlo vse narobe. V drugem polčasu čisto druga slika, saj smo igrali zelo dobro in zadeli dvakrat ter bili blizu veliki zmagi. Žal se nam ni izšlo,« je povzel tekmo Darko Milanič.

Napake so se vrstile ena za drugo v prvem polčasu, tako je videl to trener Maribora. »Najprej prvi zadetek, ne smemo nikoli prejeti. Ko smo imeli prekinitev se nam vse poruši in to se na takih tekmah ne sme dogajati, takrat smo bili slabo postavljeni. Drugi zadetek, bi morali že prvo žogo imeti, ne bi smelo priti tako daleč,« je razburjeno pojasnil posredovanja pri obeh zadetkih gostov.

Priložnosti iz prekinitev

Drugi zadetek je dosegel Rudi Požeg Vancaš iz prostega strela, ampak kasneje je pri prostih strelih dobil priložnost za podajo večkrat Viler, zakaj je bilo temu tako ? »Dobro vprašanje zakaj, fantje te ne slišijo, čeprav si zelo blizu, Rudi je zabil gol, pred tem je Viler zabil zid iz zelo lepe pozicije, ko smo imeli veliko prostorja. V nogometu se dogajajo odločitve, ki niso primerne za ta trenutek in škoda,« je pojasnil odločitve o izvajanju prostih strelov Darko Milanič.

»Cilj ti je zmeraj preko teh prvih, moraš podati v cono, ne pa žogo, ki pride do prvih branilcev.« Komentar Milaniča na izvedbo prostih strelov Vilerja

Prestop Saše Ivkovića še ni uraden

»Trenutno sem še član NK Maribor, nisem podpisal nobene pogodbe. Govorice seveda takoj pridejo do tebe, ampak nisem precej mislil o tem, najpomembneje mi je bila tekma za Ligo Evropo. Ni mi jasno kako so me že predstavili preko družbenih omrežjih, saj nisem podpisal še ničesar,« je pojasnil trenutne govorice o prestopu iz Maribora Saša Ivković.

Goreče vzdušje v Ljudskem vrtu

»Takoj bi zamenjal gol in asistenco za napredovanje. Mislim, da se je po prihodu našega kapetana razživela publika in so padli v igri, ampak škoda da smo prejeli ta dva zadetka v prvem polčasu,« je komentiral po tekmi Rudi Požeg Vancaš.

»Danes je bilo neverjetno navijanje, super je bilo in tudi po končanem srečanju so dolgo navijali za fante in sem zelo vesel tega, je izreden odziv.« Darko Milanič o atmosferi v Ljudskem vrtu

»Fenomenalno vzdušje je bilo na Ljudskem vrtu, če bi zmagali bi bilo še boljše, ampak na polnem Ljudskem vrtu, da navijajo in ponavljajo tvoje ime je neverjetno. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, da so med tekmo spodbujali in po tekmi še ostali ter navijali našo ekipo,« je opisal Ivković neverjetno včerajšnjo vzdušje na Ljudskem Vrtu.