Po incidentu na tekmi je Nogometna zveza Slovenije (NZS) Mariboru naložila zelo hudo kazen. Poleg tega, da je Mura dvoboj dobila s 3:0, so za štiri tekme zaprli Ljudski vrt, plačati pa so morali 25.000 evrov. NK Maribor je na odločitev vložil pritožbo. A jo je komisija za pritožbe NK Maribor Branik zavrgla in odločila, da se pritožbena taksa klubu ne vrne. Ta odločitev je dokončna, so ob tem dodali.

"Petčlanski senat komisije za pritožbe je po temeljitem pregledu vseh predloženih dokumentov in pravilnikov NZS sklenil, da se pritožba NK Maribor Branik, kot nedovoljena zavrže. Razlog za to odločitev je, da pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilinka NZS," so v obrazložitvi sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Na zavrnitev se je Maribor odzval na svoji spletni strani in zapisal, da gre za bežanje od odgovornosti. Kot so dodali, gre za bizaren zapis o epilogu incidenta v Murski Soboti in da gre za resno, perečo in bolečo temo, ki zahteva dodatna pojasnila.

V teh dneh pa navijaška skupina Viole organizira 1. miting, s katerim bodo Štajerci opozorili na krivice, ki jih po njihovem mnenju klubu povzroča nogometna zveza Slovenije. Dogodek bo izpeljan ob robu petkove tekme z Radomljami, poroča Sportklub.

V posebnem posnetku, ki ga je delil klub, so sporočili: “Vzeli so nam naše pike. Zaprli so vam vaše tribune. A vseeno bomo skupaj. Prvi miting, jug, Ljudski vrt. V petek, od 16.00 naprej. Mi smo Maribor!” so sporočili Maks Barišič, Lan Vidmar, Sven Šoštarič Karić, Ažbe Jug in Martin Milec.