ASK Branik želi otrokom ponuditi najboljšo smučarsko šolo na Pohorju, zato so moči združili z Ilko Štuhec in njeno ekipo.

ASK Branik je danes organiziral piknik, s katerim je zaključil sezono 2018/2019 in z velikimi koraki vstopil v novo sezono 2019/2020. Na pikniku se je vodstvo kluba zahvalilo vsem v tekmovalnem športu in tudi tistim, ki so soustvarjali zgodbo Alpske šole na mariborskem Pohorju.

V klubu so izjemno ponosni na dosežke svojih treh najboljših članov, ki nastopajo v svetovnem pokalu – Boštjan KlineKlemen Kosi in letošnja svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec so že od svojih prvih smučarskih dni člani ASK Branika (pred tem njegovega predhodnika Smučarskega kluba Branik).

Smučarska šola Ilke Štuhec

V sezoni, ki prihaja, se bodo v ASK Branik posvetili tekmovalnemu športu, kjer trenerska ekipa ostaja enaka kot v preteklem letu, organizaciji Zlate lisice in Male lisičke ter še nekaterim novostim, ki jih bodo predstavili v pričetku zimskega dela. Velik poudarek bodo dali na organizaciji in izvedbi smučarske šole.

Prav na področju smučarske šole so pripravili največ novosti, saj želijo otrokom ponuditi najboljšo smučarsko šolo na Pohorju. Tukaj so združili moči z Ilko Štuhec in njeno ekipo. Smučarska šola, ki bo delovala pod okriljem ASK Branika, se bo imenovala Smučarska šola Ilke Štuhec.

Odločitev je bila enostavna

»Pohorje je moj hrib. Domači hrib, na katerem sem odrasla, naredila prve smučarske zavoje in vzljubila šport, ki ga imam še danes najraje. Zato je bila odločitev za ustanovitev smučarske šole v okviru delovanja ASK Branik enostavna. Gre za klub z zelo dolgo tradicijo v Mariboru, iz katerega izhajajo številni vrhunski športniki v svetovnem merilu. Verjamem v delo smučarskih učiteljev in trenerjev našega kluba ter v svetlo prihodnost tako smučanja kot smučarjev na Pohorju,« poudarja Ilka Štuhec, dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku. Štuhčeva je k temu dodala: »Vedno se rada vračam v vrste kluba, saj se počutim domače, kot bi bila del velike smučarske družine, ki vedno drži skupaj. V takšnem slogu moramo tudi nadaljevati. Želim, da mladi smučarji vzljubijo smučanje, njihovi starši pa tako športni kot osebnostni razvoj svojih otrok zaupajo klubskim delavcem.« 

Zavezali so se k odličnemu delu

 »Izjemno ponosni smo, da je Ilka skupaj s svojo ekipo prepoznala potencial v naši smučarski šoli. Hkrati pa je to tudi naša ogromna zaveza, da bomo delali več kot odlično, saj se zavedamo, da bomo še pod večjim ‘drobnogledom’ Ilke in Darje, ki sta nas že sedaj spremljali, ko sta le lahko. Verjamem, da nam bo skupaj z vsemi sodelavci uspelo postaviti ASK Branik na tisti smučarski prestol, kjer je nekoč že bil njegov predhodnik,« je ob predstavitvi povedal Gregor Lednik, predsednik ASK Branik in zaželel odlične treninge vsem tekmovalcem ter povabil v vpis na področju smučarske šole.