Rudi Požeg Vancaš je pred dnevi pričel pisati novo vijol`čno zgodbo. Odziv je bil spodbuden, občinstvo ga je z navdušenjem sprejelo. »Nestrpno sem čakal na ta trenutek. Lepo je slišati odziv navijačev, česar prej med kariero nisem bil vajen. Mislim da to zame ne bo pritisk, ampak spodbuda, ki mi veliko pomeni. Za pripravljalno tekmo se je zbralo precej ljudi in ko bo šlo zares, jih bo ob naših dobrih igrah še več. Tudi fantje v slačilnici so me lepo sprejeli, tako da so začetni vtisi v vseh pogledih prijetni in trudil se bom vsem skupaj vračati po najboljših močeh,« je po prvem nastopu za uradno spletno stran NK Maribor dejal najboljši  igralec lige v prejšnji sezoni, ki je zadnjo tekmo odigral 6. maja.

»Nekaj mi pomeni ta številka, a bi to zadržal zase. Zato sem tudi iz teh svojih osebnih razlogov za igranje v vijoličastem izbral št. 77.«

Verjame, da bo kmalu na pravem nivoju

»Zdaj je okej, vse lahko oddelam s polno obremenitvijo. Do tekme sem opravil samo dva treninga z moštvom, razumljivo stanje še ni takšno, kot bi si želel. Ker sem bil tako dolgo poškodovan, mi manjka nekaj kilometrine in potreboval bom še nekaj časa, da ujamem pravi ritem. Ne manjka pa optimizma, verjamem, da bom hitro na pravem nivoju,« je še povedal. Zaradi poškodbe je bil žal primoran tekme spremljati s tribune, a kot pravi je pozorno spremljal celotno dogajanje. Zaveda se, da vmesni rezultati niso bili pozitivni, kljub temu pa gre samozavestno v novo sezono.