Potem ko je šef kolesarske ekipe Bora-hansgrohe, Ralph Denk, sprva napovedal, da bo slovenski as Primož Roglič kljub hudemu padcu na dirki po Baskiji lahko nastopil na enodnevnih klasikah v Belgiji, so danes v ekipi zapisali, da ga na dirkah ne bo. Roglič se bo osredotočil na regeneracijo in trening, so danes zapisali pri nemškem moštvu.

Roglič se bo v prihodnjih dneh še naprej osredotočal na okrevanje po poškodbah, ki jih je staknil pri Itzulii v Baskiji. Treninge na kolesu bo po načrtih nadaljeval šele naslednji teden. Zato so pri nemškem moštvu dirki Valonska puščica in Liege - Bastogne - Liege, ki sta na sporedu 17. oziroma 21. aprila, črtali z njegovega koledarja, poroča STA.

Glavni cilj sezone je namreč Tour de France. "Primož je bil ves teden z nami, da smo mu zdravili obsežne rane in poškodovano koleno. Njegovemu telesu želimo dati čas, da si popolnoma opomore od teh poškodb, saj je naš veliki cilj dirka po Franciji. Zato smo se odločili, da se naslednji teden osredotočimo na njegov trening," je za klubsko spletno stran dejal eden od vodij pri Bori, Dan Lorang.