Mariborski odbojkarji so poskrbeli za pravi odbojkarski spektakel v domači dvorani Tabor. Pred več kot 1500 glasnimi navijačo so na kolena spravili favoriziran Calcit ter se ob ACH Volleyu uvrstili med štiri najboljše ekipe v državi.

Sanje so se uresničile

Mariborski odbojkarji ostajajo prvovrstno presenečenje letošnje sezone. Najmlajša ekipa v ligi se je neposredno uvrstila v polfinale. V zadnji tekmi rednega dela so Mariborčani nadigrali še Calcit.  Trener OK Maribor Sebastijan Škorc: “Kaj sploh reči. Drugo mesto in polfinale so tukaj. To so najboljše možne sanje, ki so se lahko uresničile. Težko najdem besede. Garali smo skozi sezono in na koncu se je obrestovalo. Nikoli si nismo mislili, da bomo v zadnjih treh krogih odločali o svoji usodi. Najprej smo premagali in nadigrali odlično ekipo Salonita. Nato pa še suverena zmaga nad Calcitom, ki ima tujce, reprezentante… Mi pa smo na drugi strani z mladimi Mariborčani v dvorani Tabor naredili pravi spektakel.”   

S Kekom na tribuni do prave “čage”

Mariborčani so na krilih glasnih navijačev dokazali, da letošnje predstave niso bile zgolj slučaj. V Dvorani Tabor so gledalci uživali ob spremljanju prave poslastice. Med gledalci je bil tudi slovenski nogometni selektor Matjaž Kek. “Publika nas je res podprla. Tudi znani športniki so nam pokazali, da jim je mar. Kapetan NK Maribor Marcos Tavares, smučar Klemen Kosi, na tribuni je bilo kar nekaj znanih obrazov… Res hvala vsem. To je za te fante nekaj fantastičnega in res si zaslužijo. Upam, da nas mesto še dodatno podpre. Smo še vedno klub z daleč najmanjšim proračunom. Imamo pa srce, energijo, mladost in neverjetno publiko,” je pojasnil Škorc, ki je bil vesel vse podpore, ki so je bili deležni. 

Ohladiti glave in se pripraviti na polfinale

Mladi odbojkarjii letos niso imeli prostega dneva niti v času praznikov. Tako bodo po veliki zmagi dobili prvič letos zaslužen odmor, nato pa Mariborčani potujejo na priprave in svoje misli že usmerjajo k polfinalu. “Mi smo v polfinalu. Nekje mesec dni je sedaj prostega do naslednje tekme. Imeli bomo čas, da se v miru pripravimo in ohladimo svoje glave. Fantje bodo dobili prosta dneva. Sploh ne vedo kako izgleda če imajo prosto (smeh). Nato nas čaka polfinale – dve tekmi. Naslednji teden odhajamo na mini priprave v Srbijo k Vojvodini. Z njimi bomo naredili nekaj treningov in odigrali tekmo.”  Čez mesec dni jih bo v polfinalu po vsej verjetnosti ponovno čakal Calcit. “Oni se bodo pozdravili, igrali so na treh frontah. Mislim, da bodo takrat prikazali drugačno odbojko in se bodo na drugi strani skušali maščevati za ta poraz. Ampak o tem sedaj ne razmišljamo. Mi se bomo pripravili in čez mesec dni nas tukaj v Mariboru ponovno čaka spektakel.”