Že deseto leto zapored se Simon Eržen odpravlja na kolesarsko ekspedicijo, ki ga letos čaka v jugovzhodni Aziji, čez štiri države. Od 2. oktobra do 9. novembra bo prekolesaril Vietnam, Kambodžo, Laos in Tajsko.

V petih tednih bo prekolesaril jugovzhodno Azijo

V pet tednih bom prekolesaril pot od Hanoia v Vietnamu do Bangkoka na Tajskem ter vmes prekolesaril še Laos in Kambodžo. To je moja najdaljša ekspedicija doslej,” je povedal Simon Eržen ter dodal, da bo ta ekspedicija tudi ena izmed težjih. “Čakajo me ekstremne vremenske razmere, vročina in vlaga. Prav tako pa bo težko prepeljati vso opremo ter samega sebe, kar na koncu tehta že dobrih 130 kilogramov.” Že od malih nog kolesari, bil je tudi državni prvak, nato pa vse skupaj opustil in sedaj s kolesom raziskuje in odkriva nove kraje, ljudi in kulture. Letos poleti je prekolesaril tudi pot od Goričkega do Portoroža, kar 335 kilometrov v 18. urah.

Na pot pod poslanstvom prebujanja zavesti

Pot v Azijo spada pod ekspedicije okoli sveta, kjer želi ekstremni kolesar prekolesariti 100.000 kilometrov ter obiskati 80 držav. Vse skupaj se je začelo pred 10 leti, ko je prekolesaril Novo Zelandijo, od takrat je kolesaril še na Japonskem, Franciji, obali jadranskega morja in mnogo več. Na kolo se odpravlja pod poslanstvom prebujanja zavesti, ki ima tudi dobrodelno noto. Za letošnjo ekspedicijo je zbral okoli 450 evrov, ki jih bo na poti razdelil med družine, ki bodo najbolj potrebne pomoči.