Bitka za naslov še ni končana. Maribor je naposled vendarle znova zmagal: v Ljudskem vrtu je padel Tabor iz Sežane (2:1). Gostje so povedli po golu Mihaela Briškega iz očitnega prepovedanega položaja, vijoličasti brez strela v okvir po prvem polčasu. Toda Jan Mlakar je izenačil iz enajstmetrovke, rezultat pa obrnil Jan Repas. Napet zaključek, boljši drugi polčas. Maribor zaostaja dve točki za Olimpijo, ki pa jutri še igra v Domžalah. Do konca še štirje krogi, v nedeljo derbi v Stožicah.

Upanje še živi. Upanje na naslov. Maribor je v Ljudskem vrtu zmagal proti Taboru (2:1). Za zmago, s katero se je približal Olimpiji na dve točki zaostanka, a igrajo Ljubljančani še jutri z Domžalami, so morali obrniti rezultat. Uspelo jim je z menjavami in prebliskom v drugem polčasu. Napeta tekma, kjer tudi sodniki nikakor niso imeli svojega dne. Za Maribor je zadel Jan Mlakar iz enajstmetrovke ter Jan Repas. Odločilo je dobrih 15 minut. Do konca prvenstva so še štirje krogi, v nedeljo sledi – derbi. Tekma v Stožicah bo ob 16.45.

Tokrat je strateg vijoličastih, doslej le pri eni zmagi, ko je v Šiški premagal Bravo (1:0), v obrambi opravil zamenjavo: Luka Uskoković je zamenjal Špira Peričića, ki je v Celju sodeloval pri začetniških napakah. Na desni strani je znova Martin Milec, saj ima Denis Klinar kartone, enako se je v sredino namesto Aleksa Pihlerja vrnil Blaž Vrhovec. Znova pa je v prvi enajsterici tudi Rudi Požeg Vancaš, potem ko je začel na klopi tako tekme pri Aluminiju in Celju.

Maribor – Tabor 2:1 (0:1)

Strelec: 0:1 Briški (23.), 1:1 Mlakar (52. iz 11m), 2:1 Repas (62.)

Stadion: Ljudski vrt, brez gledalcev.

Vreme: Sončno, a vetrovno; igrišče: solidno.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika) – 4; rumeni karton: Koderman, Vrhovec, Milec, Tavares, Uskoković; Sever, Fahd, Ristić.

Tabor povedel, a iz ofsajda

Maribor tokrat ni začel tako preudarno ali zaletavo, kakor praviloma pod Rožmanom. Postavili so se široko in skušali visoko prijeti Tabor. Toda Sežanci so bili očitno skrbno pripravljeni in ne le, da niso imeli težav z iznosom žoge, temveč so enakovredno stali na igrišču ter skušali najti pot skozi postavljeno sredino vijoličastih.

MARIBOR: Jug 5, Milec 6, Martinović 5 (85. Peričić), Uskoković 5, Koderman 6, Vrhovec 5, Gorenak 6, Repas 7 (67. Tavares 6), Požeg Vancaš 5 (46. Felipe Santos 7), Matko 5 (46. Kronaveter 7), Mlakar 7; Trener: Simon Rožman 6.

TABOR SEŽANA: Koprivec 5, Briški 6 (46. Aliaj), Azinović 5, Nemanič 5, Ristić 5, Salkić 6, Grobry 6 (76. Stare -), Tolić 6 (58. Krivičić 5), Sever 6 (58. Makoumbou 6), Stančič 6 (35. Fahd 5), Djalo 5; Trener: Sabit Šljivo 6.

Igralec tekme: Jan Mlakar

Tabor je v 23. minuti povedel ob predložku na Mihaela Briškega. Vid Koderman se je pravočasno ustavil, Briški je bil pa v prepovedanem položaju že pred podajo, a tega drugi pomočnik Matic Mežnar, čeprav je bil v idealnem položaju, ni videl. 

Brez strela v okvir

Po golu so vijoličasti še naprej stežka sestavili napad, Tabor je stal čvrsto in organizirano, s čimer je imel Maribor nadaljnje težave. Priložnost, ko je Koderman zaman želel presenetiti Jana Koprivca, je bil redek preblisk. Še ko je Koprivec pred polčasom izpustil žogo, je Požeg Vancaš žogo nabil visoko čez gol. 

Slab polčas, v katerem vijoličasti niso v napadu prikazali praktično nič v 45. minutah. Niti enega strela v okvir.

Mlakar zapravil “zicer”, a zabil enajstmetrovko

Niti tokrat ni šlo brez korenitega reza ob polčasu. Rožman je tokrat opravil dve menjavi, nezadovoljen s Požeg Vancašom in Aljošo Matkom. Vstopila sta Rok Kronaveter in Felipe Santos. Reakcija je bila boljša, Jan Mlakar je končno prišel do strela v okvir, precej blizu in prost, ki ga je pa Koprivec ubranil.

Mlakar bi lahko popravil zapravljeno skoraj tik zatem, ko je Kronaveter dobro našel spet Mlakarja. Sam je stekel pred golmana, pa je Koprivec z nogo strel ubranil. Prepoceni zapravljeno. Vendar priložnost je prišla, kakor je že proti Bravu pa tudi prav Taboru že jeseni. Iz enajstmetrovke, ko je Klemen Nemanić igral z roko. Suvereno, kot v Šiški prejšnjo sobot, je zadel Jan Mlakar. 

Repas zabil za preobrat

Karkoli je Rožman svetoval med polčasom, je delovalo. Tabor se je vse bolj sesedal, s prekrški so zaustavili, kar je še šlo, ampak po podaji Felipeja Santosa je Jan Repas gladko izkoristil po uri igre luknjo v prostoru. Maribor je končno deloval in stat kot nevarno moštvo.

Ampak tudi Tabor ni prepustil tekme. Rezervista Antoine Makoumbou in Marko Krivičić sta imela dve priložnosti v eni akciji. Prvi je ob stiku Juga zadel vratnico, odbitek pa je slabo čez gol pomeril Krivičić. Malo priložnosti so imeli gostje v drugem delu in tole je bilo resno svarilo za Maribor.

Za finiš tekme je Maribor želel predčasno odločiti obračun. Jan Mlakar je bil osrednja figura tekme in je še enkrat več pomeril, močno, s strani, a je Koprivca rešila vratnica. Maribor bi lahko bolj mirno pripeljal tekmo do konca, saj je imel Kronaveter prosto pot do gola, a si ni znal pripraviti zaključka. Za Tabor je to bilo vseeno dovolj.