Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 18. uri igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij evropske lige.

Nogometaše Maribora po štirih zaporednih porazih čaka težko delo na severu Evrope. Proti prvaku Finske Vijoličasti lovijo zaostanek dveh zadetkov, ob tem pa najverjetneje za nekaj tednov izgubili tudi branilca Maxa Watsona, ki je staknil poškodbo kolena.

V primeru napredovanja bi si Mariborčani že zagotovili igranje v Konferenčni ligi in obenem imeli še dodatno možnost se uvrstiti v Evropsko ligo. V primeru poraza, pa jih čaka še ena preizkušnja, v četrtem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo in to proti boljšemu iz dvoboja Shaktar iz Soligorska in romunskega Cluja.

“Sigurno sem jaz prvi, ki mislim da še ni nič izgubljeno, tako kot je prvo tekmo šla sreča na njihovo stran, pričakujem, da se jutri obrne na našo in izborimo napredovanje,” je odločno uvodoma dejal 53-letni glavni trener Radovan Karanović.

O jutrišnji želji:

“Tisto kar jaz želim, da od prve minute štartamo hrabro, odločno, da enostavno pokažemo zakaj smo prišli tja. Želja je, da v začetku tekme sprovociramo določene situacije za prvi zadetek in tekmo obrnemo v našo smer.”

O trenutnem negativnem nizu:

“V vsakem primeru je boleče, ampak mi v klubu poskušamo fantje obdržati v pozitivni atmosferi, da dvignejo glavo. Ne glede na zadnje rezultate, to ni naše realno stanje. Po videnem si zadnji dve tekmi nismo zaslužili poraza.”

O optimističnih Fincih:

“Po določenih informacijah, ki smo jih dobili oni sebe že vidijo kot sigurnega potnika naprej. Mislim, da je to dobro, poskušali bomo to izkoristiti v našo prid.”

O Kariću:

“Karić je včeraj treniral, po treningu je bilo vse ok, mislim, da bo jutri v postavi.”

O neučinkovitosti v napadu:

“Sigurno je pomembno, tudi iz psihološkega vidika, manjka zadetek, da fantje dobijo pravi zagon.”

O zaostanku 0:2

“Če gledamo nazaj je prednost za Helsinki, a če bomo dovolj odločni, hrabri in vedeli od 1. minute kaj moramo narediti, sem optimističen. Naredili bomo vse, da tekmo obrnemo v našo smer.”

O krivcih (za zadetke) na zadnjih tekmah:

“Bolj mogoče kot posameznik je dejstvo, da po dobljenem golu v določenem trenutku spustimo glave dol. Tisto kar smo dobro delali v prvem polčasu, smo potem 20 minut rabili, da smo se pobrali, medtem so oni še drugič zadeli. Pogovarjali smo se o tem, jutri bomo še bolj pozorni, a najbolj pomembno da verjamemo, jasno potreben bo tudi mali riziko.”

Pred letom za Helsinki. Foto: Maribor24.si

O situaciji v klubu:

“V klubu vlada mir, ne glede na vse kaj se dogaja. Niti ni časa za razmišljati, saj si nonstop sledijo tekme. V tem trenutku ekipa ima potreben mit, zato sem tudi jaz optimističen glede celotne situacije.”

O sreči in krivulji navzgor:

“Še enkrat bom potrdil, ko sem si v miru ogledal tekmo z Olimpijo, moramo enostavno reči, da je bilo kar nekaj dobrih stvari iz česa lahko izhajamo. Sedaj tista situacija ko ‘ne daš, ga pa dobiš«  in ta negativna serija vpliva na igralce in obrne tekmo v neželeno smer. Vseeno moram reči, da prvi gol Olimpije smo dobili brez ene prave šanse Olimpije. To je sedaj psihološki moment, ko enostavno ti ne gre. Sreča te ne spremlja, iz čiste situacije Vipotnika, bi se verjamem vse obrnilo. Mislim, da se enostavno more tudi nam obrnit.”

Osebno kako gleda na dogajanje:

“Sigurno nisem zadovoljen s tem kaj se dogaja, a vidim, da igralci poskušajo narediti vse kaj je v tem trenutku možno. Ne morem reči, da spim mirno, vendar gledam pozitivno na stvar.”

Celotna tiskovna konferenca, kot po navadi, objavljena tudi na Facebook strani Maribor24 Šport