Radovan Karanović je napovedal tudi drastične spremembe v odnosu z igralci, za katere pravi, da “se očitno ne zavedajo, kaj pomeni nositi grb Maribora“, še zapišejo na Sportklub

“Spet se nam ponavljajo iste stvari. Gole prejemamo iz standardnih situacij, ko si jih najmanj želimo. Zagotovo nam v tem trenutku ni lahko. Ne vem, od kod tolikšna nezbranost. Iz tekme v tekmo se ukvarjamo z istimi stvarmi in jih ne uspemo popraviti,“ je na novinarski konferenci po tekmi dejal glavni trener NK Maribor.

Že po tekmi je 53-letni strateg dejal, da je NK Maribor njegov klub in v kolikor se v klubu odločijo za spremembe na trenerski klopi bo to odločitev spoštoval. “Maribor je moj klub, če se bodo ljudje iz kluba odločili sem pripravljen oditi.”

O tem, kakšni bodo naslednji koraki, če bo ostal trener:

“Poskušal bom vse postaviti na glavo. Do sedaj sem igralce morda božal in bil do njih v dokaj prijateljskem odnosu. Zdaj se bomo zadeve lotili na drugačen način. Vse moramo narediti, da stvari spremenimo.”

O zaenkrat še vedno neomajni podpori Viol:

“Nekateri se očitno ne zavedajo, kaj pomeni nositi grb Maribora in nekatere situacije jemljejo prelahko. Maribor je klub, ki vedno želi biti pri vrhu in tega se je treba zavedati.

O tem, ali je zadovoljen s taktičnimi spremembami:

“Do zadetka, ki smo ga prejeli iz outa smo bili dokaj solidni. Po drugi strani pa se ob polčasu dogovorimo, kako moramo igrati, nato pa po treh minutah prejmemo naiven zadetek. Težko je v takšni situaciji, saj je prisotna negativna energija. Po tako lahko prejetih zadetkih je težko ohraniti mir. Da o tem, da smo dobili že 12 golov, sploh ne govorim.”

O kakovosti mariborske ekipe:

“Ne bi rad tega komentiral. Stanje je takšno, kot je. Bolj me skrbijo lahkomiselnost, neosredotočenost in vse ostalo.”

O tem, ali so to njegovi najtežji trenutki v trenerski karieri:

“Po zelo lepi zgodbi niti približno nisem pričakoval, da bo prišlo do tega. Če analiziramo stvari, lahko rečem, da je veliko objektivnih in subjektivnih razlogov, da spim nemirno.”

Za konec, ali še ima motivacijo in ali vidi rešitev:

“Po naravi sem optimist, seveda pa čutim odgovornost za to, kar se dogaja.”