Nekdanja teniška igralka, Mariborčanka Mima Jaušovec, je danes dobila mestni pečat Mestne občine Maribor. Podelil ji ga je župan Andrej Fištravec v Mestni hiši Rotovž. “Veliko mi pomeni to priznanje, saj sem svoje življenje začela tukaj, ustvarila tukaj, sedaj pa uživam v pokoju, ki pravzaprav ni pokoj, saj sem še vedno aktivna, zato mi to priznanje pomeni toliko več,” je svoje misli strnila nekdanja vrhunska tenisačica Mima Jaušovec.

Pravo prijateljstvo med nekdanjimi tenisači

V poklon Mariborčanki se je zbralo veliko športnih kolegov, Mima pa je nasmejano pozirala v družbi najbližjih. Pokomentirala pa je tudi nedavno končan turnir odprtega prvenstva Francije: “V bistvu se Pariz niti ni spremenil, izboljšuje se tehnika igralcev, hitrost igre, centralno igrišče ostaja isto. Vsi moji znanci, prijatelji, ki sem jih spoznala v času moje kariere so še vedno tam, to pa se mi zdi, da je tudi tisto kar je največ vredno – pravo prijateljstvo med nekdanjimi tenisači.”

Mestni pečat pomeni spoštovanje

Župan Maribora Andrej Fištravec, pa je povedal, da mu je izjemno všeč, da je podelil mestni pečat nekdanji vrhunski tenisačici: “Vesel sem, da smo se danes zbrali tukaj, ter sem počaščen, da sem lahko v tako dobri družbi, kot je Mima Jaušovec. Vedno znova občudujem njeno energijo in mladost. Danes ji izkazujemo spoštovanje, ki se na neki točki lahko simbolizira in podeljujem mestni pečat, ki simbolizira spoštovanje mesta do naših meščanov in Mima je dala tem mestu veliko.”