Filip Flisar bo morda kljub vsemu prišel do olimpijske kolajne. Po poročanju komentatorja iz Sočija na RTV Slovenija, je zelo verjetno, da bodo diskvalificirali tri Francoze, ki so včeraj osvojili vse tri medalje.
Pritožba zaradi zmanjšane predprisane gube na hlačah
Flisarjev trener Matjaž Vrhovnik je povedal, da se je večina reprezentanc pritožila na domnevno goljufanje Francozov. S posebnim razpršilom naj bi si zmanjšali predpisano gubo na hlačah, zaradi česar naj bi imeli manjši upor in s tem večjo hitrost. Ko bo odločitev sodnikov znana, bomo o tem poročali.
Neuradno smo uspeli izvedeti, da je za diskvalifikacijo Francozov zelo malo možnosti.
Pritožila se je večina reprezentanc 
V finalu moškega smučarskega krosa so slavili Francozi Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, Filip Flisar pa je zasedel šesto mesto. Kot poroča RTV Slovenija, se je večina reprezentanc na vrstni red pritožila, zaradi neustrezne opreme zmagovalne trojice. S posebnim pršilom naj bi si zmanjšali najmanj 4 centimetre debelo predpisano gubo tekmovalnih dresov na hlačnicah športnega kombinezona. Tako naj bi na nedovoljen način zmanjšali zračni upor in tako povišali hitrost smučanja. Francozi naj bi nato v cilju celo zmečkali hlačnico, s čimer so bile meritve nato pravilne.